Τροφές για το στομάχι - Ανακουφιστείτε άμεσα

τροφές για το στομάχι χαμομήλι

Πολλές τροφές για το στομάχι το ανακουφίζουν και το βοηθούν να νιώσει καλύτερα, γρηγορότερα.

Τροφές για το στομάχι

  • Το τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει τη ναυτία και τον εμετό

Το τζίντζερ, χρησιμοποιείται συχνά ως φυσική θεραπεία για τις στομαχικές διαταραχές. Μπορείτε να το απολαύσετε ωμό, μαγειρεμένο, σε τσάι ή ως συμπλήρωμα. Συχνά λαμβάνεται από γυναίκες που πάσχουν από πρωινή αδιαθεσία, έναν τύπο ναυτίας και εμέτου που μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το τζίντζερ μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως φυσική θεραπεία για την ασθένεια της κίνησης. Όταν λαμβάνεται εκ των προτέρων, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων ναυτίας και της ανάρρωσης

 

Το τζίντζερ γενικά θεωρείται ασφαλές, αλλά καούρα, πόνος στο στομάχι και διάρροια μπορεί να εμφανιστούν σε δόσεις άνω των 5 γραμμαρίων την ημέρα.

  • Το χαμομήλι μπορεί να μειώσει τον εμετό και να καταπραϋνει την ενόχληση του εντέρου

Το χαμομήλι είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο για τα στομαχικά προβλήματα. Ιστορικά, το χαμομήλι έχει χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία εντερικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων αερίων, δυσπεψίας, διάρροιας, ναυτίας και εμέτου. Μια μελέτη σε ζώα διαπίστωσε ότι τα εκχυλίσματα χαμομηλιού ανακούφισαν τη διάρροια σε ποντίκια μειώνοντας τους εντερικούς σπασμούς και την διάρροια.

  • Η μέντα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου

Για μερικούς ανθρώπους, οι στομαχικές διαταραχές προκαλούνται από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου Λήψη συμπληρωμάτων μέντρας καθημερινά για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον πόνο στο στομάχι, τα αέρια και τη διάρροια σε ενήλικες  Η μέντα είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά συνιστάται προσοχή για εκείνους με σοβαρή παλινδρόμηση, διαφραγματοκήλη, πέτρες στα νεφρά ή διαταραχές του ήπατος και της χοληδόχου κύστης, καθώς μπορεί να επιδεινώσει αυτές τις καταστάσεις.

 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: