Πως να αποφύγετε το φούσκωμα την περίοδο των γιορτών

φούσκωμα από φαγητό

Ορισμένες τροφές μπορούν να προκαλέσουν μετεωρισμό ή αλλιώς ‘’φούσκωμα’’, μέσα σε λίγες ώρες αφότου καταναλωθούν. Ειδικά στην περίοδο των εορτών, πολλοί υπερβάλλουν καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες φαγητού και γλυκών.

Οι τροφές που μπορεί να το προκαλέσουν φούσκωμα είναι:

  • Φακές, φασόλια, ρεβίθια, μπιζέλια
  • Αγκινάρες, σπαράγγια, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελών, μπρόκολο, κουνουπίδι, αγγούρια, πράσα, πιπεριές, κρεμμύδια, μπιζέλια, πατάτες
  • Βερίκοκα, μπανάνες, πεπόνι, πορτοκάλια, αχλάδια, δαμάσκηνα, ροδάκινα
  • Ανθρακούχα ποτά, μπίρα, χυμοί φρούτων
  • Καλαμπόκι
  • Προϊόντα από σιτάρι, ολικής άλεσης, πίτουρα και βρώμη
  • Πολλά υποκατάστατα ζάχαρης, π.χ. φρουκτόζη, ασπαρτάμη κλπ.
  • Γάλα, μαλακό τυρί, παγωτά
  • Τσίχλες

Θυμηθείτε: Οι περισσότερες από τις τροφές αυτές είναι άκρως θρεπτικές και απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό σας όταν δεν υπάρχει ο μετεωρισμός.

Διαβάστε τους τρόπους για να αποφύγετε  άμεσα το φούσκωμα στο health4u