Αίμα μετά την επαφή - Που οφείλεται;

επαφή αίμα

Το αίμα μετά την επαφή μπορεί να τρομάξει τη γυναίκα αλλά και τον σύντροφό της, o οποίος συνήθως είναι δεμένος μαζί της. Πού οφείλεται αυτή η αιμορραγία και πώς αντιμετωπίζεται;

Η αιμορραγία μετά το σεξ ορίζεται ως κολπική αιμορραγία. Το αίμα μετά την επαφή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την έμμηνο ρύση. Τα αίτια ποικίλλουν και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία.

Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση αίματος μετά την σεξουαλική επαφή, μπορεί να φαίνεται ανησυχητική ως πρώτης όψεως, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις οι λόγοι που την προκαλούν είναι κάτι… απλούστερο από αυτό που είχες φανταστεί!

Αίμα μετά την επαφή – Αίτια

Όπως προαναφέρθηκε είναι αρκετά τα αίτια εμφάνισης αιμορραγιών μετά τη σεξουαλική επαφή. Η πιθανότητα ύπαρξης κακοήθειας είναι αρκετά μικρή σε νεαρές κοπέλες. Από την άλλη η πιθανότητα ενδομητρικών πολυπόδων και ινομυωμάτων αυξάνεται με την ηλικία. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά:

  • Κοπλίτιδα 

Η κολπίτιδα είναι μια φλεγμονή του κόλπου ή του τραχήλου της μήτρας. Ένα από τα συμπτώματα ενδεχομένως να είναι η αιμορραγία μετά την επαφή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο health4u.gr