Πάτρα: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 66χρονου που είναι θετικός στον ιό- Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση φαίνεται πως είναι ο 66χρονος, που είχε ταξιδέψει στους Αγίους τόπους. Η κατάσταση της υγείας του παίρνει δυσάρεστη τροπή.

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό ανέρχεται πλέον σε 89.

Η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Τα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες

Από τις ευπαθείς ομάδες ο υπουργός Υγείας ζήτησε να μένουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορvναϊό, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. αναφερόμενος στις ευπαθείς ομάδες μίλησε ουσιαστικά για ανθρώπους άνω των 70 ετών, με χρόνια καρδιαγγειακά, αναπνευστικά προβλήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και όσους υποφέρουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.

Ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των ευπαθών ομάδων έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε χθες και έλαβε επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κοροναϊό. Η επιτροπή έκανε ισχυρή σύσταση για αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδιών και συγχρωτισμού, οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε εσωτερικό ή εξωτερικό, σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν ασθενείς άνω των 70 ετών, ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής, όπως αυτές προσδιορίζονται από τον ιατρό τους.

Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες, η Επιτροπή εισηγήθηκε αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του μη απαραίτητου επισκεπτηρίου στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας, κέντρα αποκατάστασης, μονάδες ημερήσιας νοσηλείας και μονάδες τεχνητού νεφρού.

Παράλληλα, θα υπάρξει πρόβλεψη από τον ΕΟΠΥΥ για ανανέωση της συνταγογράφησης των ασθενών με χρόνια νοσήματα, έως και 30 Ιουνίου 2020.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM