Αντιμετωπίστε τη γυροειδή αλωπεκία με βότανα

Άνδρας με γυροειδή αλωπεκία

γυροειδής αλωπεκία αποτελεί ένα αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει τις τρίχες στο κεφάλι και το σώμα. Κι όμως υπάρχουν ορισμένα βότανα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν.

Η πτώση των μαλλιών παρατηρείται στην πλειονότητα των ανθρώπων. Με τον όρο «γυροειδής αλωπεκία» περιγράφεται μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση σημαντικής απώλειας των τριχών που βρίσκονται στο σώμα. Η αλωπεκία είναι αυτοάνοσο το οποίο επιτίθεται στα τριχοθυλάκια. Κάθε άνθρωπος βιώνει τα συμπτώματα της πάθησης διαφορετικά. 

Η αλωπεκία θεωρείται ιατρική πάθηση, η οποία παρουσιάζει διαφορές από την τριχόπτωση. Η γυροειδής αλωπεκία ταλαιπωρεί περισσότερο τους άνδρες και είναι γνωστή σε όλους ως φαλάκρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα μαλλιά ξαναφυτρώνουν με την πάροδο του χρόνου και με φυσική θεραπεία.

Γυροειδής αλωπεκία και ενδείξεις

  • Αδύναμη τρίχα που σπάει εύκολα.
  • Τούφες μαλλιών στο μαξιλάρι ή στην μπανιέρα.
  • Μείωση των τριχών σε διάφορα σημεία σώματος / προσώπου.
  • Έντονη αραίωση ή πλήρης απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής.

Γυροειδής αλωπεκία και θεραπεία

Υπάρχουν ενέσιμα προϊόντα, κρέμες και κάψουλες κορτικοστεροειδών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις αλωπεκιών. Μια ακόμη σύγχρονη θεραπεία, η οποία έπειτα από μελέτες έχει καταστεί ασφαλής, είναι η μεσοθεραπεία PRP. Τα αιμοπετάλια επιμηκύνουν τη φάση ανάπτυξης της τρίχας και τα αποτελέσματα όσων τη δοκίμασαν είναι ενθαρρυντικά.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν φυσική θεραπεία με βότανα και έλαια, αν και δεν συνάδουν με τη σύγχρονη ιατρική. Αν το πρόβλημα είναι μεγάλο, δεν θα πρέπει να περιμένετε να γίνουν θαύματα στο τριχωτό της κεφαλής σας, αλλά σίγουρα θα διαπιστώσετε κάποια βελτίωση.

Διαβάστε ποια βότανα μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της αλωπεκίας στο health4u.gr

Προϊόντα περιποίησης
Προϊόντα περιποίησης
twenty20.gr