Ζήτημα καρδιάς: Γιατί μας αρέσουν οι άνθρωποι που δεν μας θέλουν;

Καταλήγουμε να ερωτευόμαστε ανθρώπους που δεν μας θέλουν και να νιώθουμε αυτό το ξεχωριστό συναίσθημα που δίνει η ανεκπλήρωτη αγάπη, ότι είμαστε οι πρωταγωνιστές μιας ρομαντικής κομεντί. Βέβαια, το τέλος της αληθινής ερωτικής ιστορίας απέχει αρκετά από αυτό των τετριμμένων ιστοριών της μεγάλης οθόνης.

Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν τελικά τα ακόλουθα ερωτικά σενάρια:

  1. Σας αρέσει κάποιος και είτε δεν σας βλέπει με αυτόν τον τρόπο είτε «παίζει» μαζί σας, κάνοντάς σας να αναρωτιέστε συνεχώς για το τι αισθάνεται για εσάς. Τη μια μέρα σάς κρατά το χέρι και σας ψιθυρίζει γλυκόλογα στο αυτί και την επομένη δεν απαντά ούτε καν στην «καλημέρα» σας.
  2. Κάποιος σας θέλει πάρα πολύ, αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει. Ίσως δώσετε μια ευκαιρία, ελπίζοντας ότι θα αναπτύξετε τελικά αισθήματα ή θα πείσετε τον εαυτό σας ότι δεν ξέρετε πραγματικά τι θέλετε, οπότε γιατί να μην το δοκιμάσετε; Βγαίνετε, λοιπόν, ξεχνιέστε και περνάτε καλά, όμως την επόμενη μέρα σάς στέλνει «καλημέρα» και δεν απαντάτε. Θυμάστε να απαντήσετε μερικές μέρες μετά, όμως τα αισθήματά σας είναι τόσο χλιαρά, που δεν έχει νόημα να προχωρήσετε.

Αυτές οι καταστάσεις είναι στην πραγματικότητα ίδιες, από διαφορετική οπτική γωνία. Από την οπτική του πομπού και από εκείνη του δέκτη. Αλλά γιατί λειτουργεί έτσι; Γιατί όταν ένα άτομο σας θέλει πολύ και είναι άμεσα διαθέσιμο, δεν είναι το ίδιο γοητευτικό με ένα άτομο που δεν δείχνει να σας θέλει, δίνοντας συνεχώς περίεργα μηνύματα;

Διαβάστε τη συνέχεια στο health4u.gr

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα