Νιώθεις κουρασμένη και νυστάζεις συνέχεια; Οι βασικοί λόγοι

Βρίσκεστε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και αισθάνεστε τα μάτια σας να κλείνουν; Διαβάζετε ένα βιβλίο και είναι αδύνατον να συγκεντρωθείτε; Kάθεστε στο κάθισμα του τραμ και αποκοιμιέστε; Αν ναι, τότε η υπνηλία σάς έχει χτυπήσει την πόρτα.

Οι παράγοντες που οδηγούν στην υπνηλία είναι ποικίλοι και ο μόνος που μπορεί να σας συμβουλέψει σωστά είναι ο γιατρός σας. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές το αίσθημα κούρασης δεν συνδέεται με κάποια ιατρική πάθηση. Η διατροφή αλλά και η ψυχολογία είναι παράγοντες που μπορούν να «ρουφήξουν» την ενέργειά σας. Γιατί νυστάζω συνέχεια; Τι κρύβεται πίσω από το ερώτημα;

Κάπνισμα

Το κάπνισμα, εκτός όλων των άλλων, επιβαρύνει την αναπνευστική λειτουργία και μειώνει την οξυγόνωση του αίματος. Συνεπώς, η κακή οξυγόνωση του οργανισμού μειώνει την ευεξία και την ενέργεια.

Αναιμία

Αν, ενώ κοιμάστε επαρκώς το βράδυ, κατά τη διάρκεια της ημέρας νιώθετε ατονία και εξάντληση, ενώ παράλληλα είστε πιο χλομές απ’ ό,τι συνήθως, τότε ήρθε η ώρα να ελέγξετε τον σίδηρο και τον αιματοκρίτη σας.

Διαβάστε την υπόλοιπη λίστα στο health4u.gr

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα