Ποια είναι τα πιο συχνά όνειρα;

όνειρα άνδρας ανάβει καπνογόνο

Ο διάσημος ψυχαναλυτής  Sigmund Freud  χαρακτήρισε τα όνειρα ως τον δρόμο προς το  ασυνείδητο και δήλωσε ότι μελετώντας το προφανές περιεχόμενο των ονείρων, τότε θα μπορούσαμε να φέρουμε στο φως τις κρυφές και ασυνείδητες επιθυμίες που οδηγούν σε κάποια νεύρωση και συχνά σε αϋπνία

9 συχνά όνειρα και οι ερμηνείες τους

 

  • Πτώση

Τα όνειρα που έχουν να κάνουν με κάποια πτώση από μεγάλα ύψη είναι πολύ κοινά. Τι ακριβώς θα μπορούσαν να σημαίνουν όμως τα όνειρα αυτά; Σύμφωνα με πολλές δημοφιλείς ερμηνείες ονείρων, η πτώση στα όνειρα είναι ένα σημάδι ότι κάτι στη ζωή δεν πηγαίνει καλά. Μπορεί να υποδηλώνει ότι πρέπει να επανεξετάσετε μια επιλογή ή να σκεφτείτε μια νέα κατεύθυνση στην ζωή σας. Η πτώση είναι ένα σημάδι φόβου στην πραγματική ζωή ισχυρίζεται ο Russell Grant, συγγραφέας του The Illustrated Dream Dictionary . «Η πτώση συχνά εκφράζει την ανάγκη να χαλαρώοσυμε και να απολαύσουμε τη ζωή περισσότερο».

 

  • Γυμνοί σε δημόσιο χώρο

Η Penny Peirce, συγγραφέας του Dream Dictionary for Dummies , προτείνει ότι το να ονειρεύεται κάποιος ότι είναι γυμνός σε δημόσιο χώρο υποδηλώνει ότι νιώθει ψεύτης και φοβάται να αποκαλύψει τις ατέλειες και τις αδυναμίες του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: health4u.gr