Η φιλοφοβία και ο φόβος στον έρωτα

φιλοφοβία κοπέλα φοβάται

Η φιλοφοβία δεν είναι μια κατάσταση που μπορεί να διαγνώσει ένας γιατρός, επειδή δεν περιλαμβάνεται στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (DSM). Παρ’ όλα αυτά, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας μπορούν συχνά να βοηθήσουν στη φιλοφοβία, εάν επηρεάζει αρνητικά τη ζωή.

Φιλοφοβία – Αίτια

Ο φόβος να ερωτευτεί κάποιος έχει πολλές πιθανές αιτίες, όπως:

  • Εμπειρίες του παρελθόντος. Οι τραυματικές σχέσεις του παρελθόντος μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της φιλοφοβίας. Η απιστία, η προδοσία ή η θλίψη μπορεί να σας κάνουν να μείνετε μακριά από τον έρωτα. Οι σχέσεις με τους γονείς και τους σημαντικούς άλλους παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο.
  • Πολιτιστικές εμπειρίες. Σε ορισμένους πολιτισμούς, υπάρχει μεγαλύτερη πίεση να παντρευτεί κάποιος σε νεαρή ηλικία υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Εάν κάποιος δεν θέλει να έχει αυτή την παραδοσιακή εμπειρία, μπορεί να εμφανίσει φιλοφοβία, καθώς θα βαδίζει στο άγνωστο.
  • Φόβος απόρριψης. Μελέτες δείχνουν ότι η απόρριψη μπορεί να έχει παρόμοια αποτελέσματα στο σώμα με τον σωματικό πόνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ξεπεράσουν την απόρριψη, αλλά αν έχετε βιώσει αρκετές οδυνηρές απορρίψεις, ο φόβος μιας ακόμη μπορεί να οδηγήσει σε φιλοφοβία.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: health4u.gr