Μα τι ωραίοι οι Θεσσαλονικείς: Συλλέγουν παιχνίδια και βιβλία για τα παιδιά!

Ειλικρινά, απ' τη σχιζοφρένεια που επικρατεί καθημερινά στην Ερμούμε τον αλαλάζοντα ορυμαγδό να τσεκάρει, δαιμονισμένα θα έλεγες, τις βιτρίνες - και το κέντρο της Αθήνας μία στις δύο να είναι κλειστό λόγω κάποιας πορείας (ή κάτι παρεμφερούς), σίγουρα θα προτιμούσα να βρίσκομαι τώρα στη λατρεμένη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος, γλυκός και ευαίσθητος. Όχι μόνο για το Xmas tree της, που είναι φανταστικό, αλλά και διότι στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, από τις 11 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, συλλέγονται παιχνίδια και βιβλία για να γίνει «το δικό σου παλιό παιχνίδι, το καινούργιο χαμόγελο ενός παιδιού». Αυτά, μάλιστα, ως το τέλος της χρονιάς. Ο λόγος για την επιχείρηση Replay.

Θέλουμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος 

«Από αυτή την προσπάθεια, θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά στην αλλαγή συμπεριφοράς από τη θεωρία στην πράξη και τον τρόπο με τον οποίο από τις καθημερινές μας δραστηριότητες μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Βασική ιδέα της δράσης είναι η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων τα οποία θα προσφερθούν από τα παιδιά σε ιδρύματα που φιλοξενούν συνομηλίκους τους ή σε άπορες οικογένειες (Δίκτυα Αλληλεγγύης) και κέντρα προσφύγων», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης.

Ήδη, η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια, έχει μαζευτεί μεγάλη ποσότητα παιχνιδιών, μέρος των οποίων θα δοθεί σήμερα στη παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου.