Βιταμίνη Ε: Τα θετικά που προσφέρει στο πρόσωπό σου

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε συνδυάσει τις βιταμίνες με το φαγητό και τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρουν στην υγεία μας, ωστόσο έχουν ευεργετικές ιδιότητες και για το δέρμα μας!Της Ιωάννας Τζανή

Από αυτές που ξεχωρίζουν είναι η βιταμίνη Ε, η οποία αποτελεί ένα θρεπτικό συστατικό που μπορεί να βοηθήσει τα κύτταρα του προσώπου να αναγεννηθούν, καθώς επίσης έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η βιταμίνη Ε μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά στο πρόσωπο, ώστε να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και να κάνει το δέρμα να δείχνει νεότερο, αφού η χρήση λαδιού βιταμίνης Ε για το πρόσωπο προσφέρει πολλές διαφορετικές ευεργετικές ιδιότητες.

Η κλινική διατροφολόγος Cynthia Cobb αναλύει τα οφέλη της βιταμίνης Ε στην επιδερμίδα:Ιδιότητες
  • Υπερχρωματισμός

Πολλές από εμάς έχουμε σκούρα σημεία στο πρόσωπο, τα οποία συνήθως προκαλούνται από υπερβολική χρωστική ουσία (μελανίνη). Αυτή η κατάσταση ονομάζεται μέλασμα ή κοινώς πανάδες και πιστεύεται ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση τοπικής βιταμίνης Ε.

Σύμφωνα με την ειδικό, ο υπερχρωματισμός μπορεί να επηρεαστεί σε σχετικά μικρό βαθμό χρησιμοποιώντας μόνο τοπικό έλαιο βιταμίνης Ε. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος χρήσης της βιταμίνης Ε για τη θεραπεία του υπερχρωματισμού είναι να τη συνδυάσεις με λίγες σταγόνες βιταμίνης C.

  • Προλαμβάνει τις ρυτίδες και τη γήρανση

Η βιταμίνη Ε είναι υψηλή σε αντιοξειδωτικά. Αυτός είναι ο λόγος που, αν χρησιμοποιήσεις έλαιο βιταμίνης Ε, θα δεις το δέρμα σου πιο λαμπερό και σφριγηλό από ποτέ.

  • Απαλά και λεία χείλη

Η χρήση τοπικού ελαίου βιταμίνης Ε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση των σκασμένων και ξηρών χειλιών. Δεδομένου ότι η βιταμίνη Ε προάγει τον κύκλο και την αναγέννηση των κυττάρων, η χρήση της σε ξηρά χείλη φέρνει νέα κύτταρα στην επιφάνεια γρηγορότερα. Η παχιά και λιπαρή σύσταση του ελαίου βιταμίνης Ε μπορεί, επίσης, να αποτρέψει περαιτέρω ερεθισμό.

Πηγή: womensnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM