Beauty ρουτίνα: Τι να αλλάξεις την άνοιξη

Όλες μας έχουμε μια beauty ρουτίνα για την περιποίηση

της επιδερμίδας μας

Μάλιστα, για τις περισσότερες από εμάς η beauty ρουτίνα είναι μια αγαπημένη συνήθεια που δεν κουραζόμαστε ποτέ να κάνουμε.

Ο χειμώνας φεύγει σιγά σιγά και η άνοιξη βρίσκεται μια ανάσα μακριά. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να ξεκινήσουμε και την αλλαγή στην beauty ρουτίνα μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επιδερμίδα μας θέλει διαφορετική περιποίηση ανάλογα με την εποχή.

Παρακάτω θα δεις μερικές σημαντικές συμβουλή για την αλλαγή της beauty ρουτίνας σου εν όψει της άνοιξης.

ΑΛΛΑΞΕ ΚΡΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Έπειτα από έναν κρύο χειμώνα το δέρμα δεν συγκρατεί πολύ νερό, ενώ τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας επανέρχονται σε ισορροπία. Αντικατάστησε την κρέμα ημέρας που χρησιμοποιούσες τον χειμώνα με μία που να έχει πιο ελαφριά υφή και να μην «πέφτει» βαριά στην επιδερμίδα.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Η αύξηση της ηλιοφάνειας χαλάει την παραγωγή της μελανίνης, με αποτέλεσμα την εμφάνιση πανάδων. Για να προστατέψεις το πρόσωπό σου, βάλε στη διατροφή σου  περισσότερη βιταμίνη C, που έχει αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει την άμυνα του δέρματος ενάντια στις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Η ενυδάτωση είναι σημαντική όλο τον χρόνο, και ειδικά την άνοιξη. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να αυξήσεις την ποσότητα του νερού. Εάν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν συμπαθούν το νερό, τότε μπορείς να του δώσεις γεύση βάζοντας μέσα αγγούρι, λεμόνι και μέντα.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τέλος οι δικαιολογίες. Η άνοιξη προηγείται του καλοκαιριού, που σημαίνει πως πρέπει να προετοιμάσεις το σώμα σου για την παραλία. Εάν έχεις να γυμναστείς καιρό, μπορείς να ξεκινήσεις με γρήγορο περπάτημα ή τζόκινγκ και στη συνέχεια να προσθέσεις κάποιες ασκήσεις, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τη φυσική σου κατάσταση.

Πηγή: womensnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM