Να γιατί πρέπει να προτιμούμε τα «άσχημα» φρούτα και λαχανικά

Γιατί ως καταναλωτές δεν επιλέγουμε ένα φρούτο ή ένα λαχανικό όταν μας φαίνεται «άσχημο»;

Εκατομμύρια τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών πετιούνται κάθε χρόνο επειδή δεν είναι όμορφα ή επειδή περισσεύουν. Όταν ένα καρότο, μια πατάτα ή μια μελιτζάνα δεν έχει το κλασικό σχήμα που έχει συνηθίσει ο αγοραστής, το βλέπει περίεργα και δεν το αγοράζει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φρούτα, παρόλο που είναι της ίδιας σοδειάς το άδοξο πορτοκάλι ή μήλο!

Δεδομένου ότι στη φύση κανένα λαχανικό ή φρούτο δεν είναι απολύτως ίδιο με τα υπόλοιπα του είδους του, αλλά εμφανίζει διαφοροποιήσεις σε χρώμα, σχήμα, μέγεθος, είναι άδικο, κοινωνικά ανήθικο και περιβαλλοντικά καταστροφικό να αποκλείουμε αυτά που θεωρούμε άσχημα και «στραβά».

Δεν υπάρχει κάτι πιο άσχημο από τη σπατάλη τροφίμων

Αυτό αναφέρει σε σχετική καμπάνια για τα «άσχημα» φρούτα και λαχανικά η WWF. Η διαλογή των τροφίμων δεν περιορίζεται στο επίπεδο του καταναλωτή, αλλά ξεκινάει από τον παραγωγό, συνεχίζεται στον προμηθευτή και τέλος φτάνει στον πωλητή, που επιλέγει να θέσει προς πώληση μόνο τα πιο εμφανίσιμα, «επειδή αυτά θέλει ο κόσμος».

Διαβάστε την συνέχεια στο ecoearth.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM