Συνταγή για αφράτο πασχαλινό τσουρέκι (pics)

Το τσουρέκι είναι το αγαπημένο πασχαλινό έδεσμα τόσο για μικρούς, όσο και για μεγάλους.

Είναι και μια ευκαιρία για ν' απασχολήσετε και τα μικρά σας, τώρα που όλοι μένουμε σπίτι.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό τσουρέκι.

 

Υλικά

-350 γρ. ζάχαρη

-250 γρ. βούτυρο

-3 αβγά

-1/2 κούπα γάλα

-1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

-1 πορτοκάλι ξύσμα

-3 κ.γ κοφτά μπέικιν πάουντερ

-1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Και ένα ακόμη αβγό ξεχωριστά.

 

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα τρία αβγά ένα- ένα, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ.

Αφού ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, προσθέτουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο σταδιακά.

Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να «στεγνώσει» και αν είναι ακόμα υγρό προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και σχηματίζουμε  κορδόνια ανά δύο και τα πλέκουμε ενώνοντας τις άκρες.

Χτυπάμε το αβγό με ένα πιρούνι και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια από το τσουρέκι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Ψήνουμε για 35- 40 λεπτά.

 

Καλό Πάσχα!

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM