Διάσημες Ελληνίδες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Οι καταγγελίες από θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης γίνονται όλο και συχνότερες ειδικά στο χώρο εργασίας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που διάσημες Ελληνίδες έχουν δηλώσει ανοιχτά πως έχουν δεχθεί τέτοιου είδους κακοποίηση.

Η δημοσιοποίηση των περιστατικών έχει γίνει, προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι σε ένα τόσο φλέγον ζήτημα.

Ας δούμε ποιες γνωστές Ελληνίδες έχουν αναφερθεί σε τέτοια αποτρόπαια περιστατικά.

Κατερίνα Παπουτσάκη

«Ναι, έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση... Με έναν τρόπο ναι, όχι τραγικές καταστάσεις. Μια μορφή ελαφριάς σεξουαλικής παρενόχλησης, την οποία αντιπαρήλθα και μια χαρά τα κατάφερα, παρόλο που ήμουν μικρούλα. Δεν το ανέφερα σε κανέναν, απλώς προστάτευσα τον εαυτό μου και τελείωσε εκεί. Ήμουν μικρή και δεν ήθελα να δώσω έκταση», ήταν τα λόγια της γνωστής ηθοποιού.

Ναταλία Δραγούμη

«Αρκετές φορές έχω νιώσει άβολα στο χώρο της δουλειάς, από σεξουαλικές παρενοχλήσεις και περίεργες προτάσεις. Όμως, θα σου πω κάτι, την πρώτη σεξουαλική παρενόχληση τη δέχτηκα στα 12 από φιλικό πρόσωπο της οικογένειας μου και άλλη μία στα 15 μου, από φίλο μου, που ήταν μεγαλύτερος μου. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα ένιωσα περισσότερη πίεση, γιατί ήταν πιο επιθετικός» είχε δηλώσει η Ναταλία Δραγούμη σε συνέντευξή της.

Μυριέλλα Κουρεντή

Η γνωστή ηθοποιός έχει δηλώσει παλιότερα σε συνέντευξή της: «Αντιμετώπισα τη σεξουαλική παρενόχληση με πάρα πολλές ενοχές. Δεν ήμουν ο άνθρωπος που είμαι τώρα. Ντρεπόμουν και για αρκετό καιρό, μέχρι να καταφέρω να το συζητήσω με κάποιον, δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Εάν αυτό συνέβαινε τώρα, θα με φοβόταν ο τύπος, θα με φοβόταν πολύ»

Δέσποινα Καμπούρη

Η Δέσποινα Καμπούρη έχει εξομολογηθεί την απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχτηκε όταν ήταν μόλις 16 ετών.

Σε ερώτηση στα social media για το αν έχει μετανιώσει για κάτι, η ίδια απάντησε:

«Που δεν ξεμπρόστιασα έναν τύπο που προσπάθησε να με παρενοχλήσει όταν ήμουν 16 ετών. Ντράπηκα τόσο πολύ γι’ αυτό που συνέβη που απλώς έκλεισα το στόμα μου και εξαφανίστηκα. Μακάρι να είχα τότε το θάρρος και την αυτοπεποίθηση που έχω σήμερα! Αν είσαι πιτσιρικούλα και τυχαίνει να διαβάζεις αυτές τις γραμμές τώρα, να θυμάσαι: Μίλα! Η ντροπή είναι δική τους, όχι δική σου»

Κατερίνα Γκαγκάκη

Η γνωστή επικοινωνιολόγος έχει δηλώσει:

«Μου έχει συμβεί 2-3 φορές και πολύ άσχημα και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχα το θάρρος ούτε να αντιδράσω, ούτε να σηκωθώ να φύγω, ούτε να το καταγγείλω. Γύρισα στο γραφείο μου τότε, έβαλα τα κλάματα και θεώρησα ότι κάτι κάνω στραβά και το προκάλεσα εγώ. Συνέβη μια φορά στον χώρο των πολυεθνικών, μία στον χώρο της τηλεόρασης και μία στον χώρο ενός οργανισμού.

Την τρίτη φορά που ήμουν μεγάλη και είχα την πολυτέλεια να απαντήσω και να ανοίξω την πόρτα και να φύγω, δεν το κατήγγειλα γιατί είναι ένας οργανισμός που δεν τα βάζεις, πολύ δυνατός. Το είπα, όμως, σε πάρα πολύ κόσμο. Συνεχίζει να είναι εκεί. Έβλεπα να πηγαίνει στο γραφείο του μία κοπέλα, νέα σαν τα κρύα τα νερά και κλεινόταν στο γραφείο του κάθε δεύτερη μέρα. Εγώ ως γυναίκα την κακοχαρακτήρισα. Μετά, λοιπόν, κατάλαβα και έμαθα. Αυτή την βοήθησα. Είχε ένα παιδάκι και απειλούταν»

Φαίη Μαυραγάνη

Η γνωστή δημοσιογράφος, σε ερώτηση για το αν ότι είναι γυναίκα δημιούργησε κάποια δυσκολία στην καριέρα της, είπε:

«Το μόνο δύσκολο είναι όταν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που νομίζουν ότι επειδή είσαι γυναίκα είσαι και επιρρεπής στο να ανέβεις και με άλλους τρόπους. Και το θεωρούν δεδομένο. Προέκυψε και σε μένα να βρεθούν στο δρόμο μου δυο-τρεις άνθρωποι που με προσέβαλαν με αυτόν τον τρόπο. Άλλη δυσκολία δεν αισθάνομαι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM