Γιαμαρέλλου: «Νωρίς η χαλάρωση των μέτρων την επόμενη εβδομάδα»

Η Ελένη Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε στην πιθανή χαλάρωση των μέτρων από την επόμενη εβδομάδα, δηλώνοντας πως είναι νωρίς.

Η λοιμωξιολόγος και μέλος της ειδικής επιτροπής για τον κορονοϊό, Ελένη Γιαμαρέλλου μίλησε στο «Live News» για τα υπάρχοντα επιδημιολογικά δεδομένα. Παράλληλα τόνισε πως μια πιθανή χαλάρωση των μέτρων από την επόμενη εβδομάδα είναι νωρίς.

Σύμφωνα με την κ. Γιαμαρέλλου τα επιδημιολογικά αποτελέσματα ως το τέλος της εβδομάδας ή την αρχή της επόμενης είναι αυτά που θα δείξουν τον δρόμο για την ενδεχόμενη άρση του lockdown και την χαλάρωση των μέτρων.

Άνοιγμα σχολείων

«Με απασχολεί πολύ το θέμα των σχολείων, πολλές δημοσιεύσεις στο εξωτερικό αναφέρουν ότι τα παιδιά μαθαίνουν στην τηλεκπαίδευση, όμως το ψυχολογικό τους υπόστρωμα διαταράσσεται σιγά – σιγά. Μιλάμε για τα παιδιά του δημοτικού, η επιστροφή στο σχολείο θα τα βοηθήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελένη Γιαμαρέλλου

«Αρτιότητα στα στοιχεία μας»

Η λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στα δεδομένα που έχει στα χέρια του ο ΕΟΔΥ, δηλώνοντας πως «ασφαλώς έχουμε αρτιότητα στα στοιχεία μας» σχετικά με τις εισηγήσεις που γίνονται.

 

Βατόπουλος: «Είναι νωρίς να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων»

Στο ίδιο μοτίβο κυμαίνεται και ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο ίδιος ανέφερε πως «η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα ήταν μεγαλύτερη απ’ ό,τι πιστεύαμε». Γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως «είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων».

Απαιτείται πιστή τήρηση των μέτρων

O καθηγητής μικροβιολογίας δεν δίστασε να επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι «απαιτείται πιστή τήρηση των μέτρων για να μειωθούν τα κρούσματα του κορονοϊού».

«Αρνητές του ιού υπάρχουν παντού»

Αμέσως μετά ερωτηθείς για τα κρούσματα του ιού στον χώρο της Εκκλησίας, επισήμανε εμφατικά πως «αρνητές του ιού υπάρχουν παντού». «Ωστόσο, η επίσημη Εκκλησία έχει συνεργαστεί με το κράτος. Θα προτιμούσα μεγαλύτερη συμμετοχή» εξήγησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM