Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ποιοι είναι οι ταραξίες με τις προβιές

Ποιοι είναι οι δύο ταραξίες με τις προβιές - Το σενάριο για τους Antifa - Γιος δικαστή της Νέας Υόρκης ο ένας

Σοκ προκλήθηκε στην παγκόσμια κοινότητα από όσα εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, όταν μια ομάδα οπλισμένων οπαδών του Τραμπ εισέβαλε στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κογκρέσου για την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Το πρόσωπο που προκάλεσε αίσθηση από τη χθεσινή επίθεση στο Καπιτώλιο ήταν ο βαμμένος ημίγυμνος άντρας με την προβιά στους ώμους και τα κέρατα στο κεφάλι. Πρόκειται για έναν 32χρονο που ακούει στο όνομα Τζέικ Αντζέλι, ο οποίος φιγουράρει σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες της εισβολής.

Ο 32χρονος είναι επίσης γνωστός με το παρατσούκλι "Σαμάνος QAnon", καθώς σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα εμφανίζεται συχνά στις συγκεντρώσεις και πορείες της αμερικανικής άκρας Δεξιάς, φορώντας την ίδια ενδυμασία. Ο συγκεκριμένος, έχει λάβει μέρος σε πολλές κινητοποιήσεις υπέρ του απερχόμενου Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και είναι γνωστός στις Αρχές για τις απόψεις του, αφού είναι οπαδός της θεωρίας Qanon, σύμφωνα με την οποία μια κλίκα «σατανιστών παιδεραστών» κρύβεται πίσω από όλες τις σημαντικές αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ παράλληλα -βρίσκουν χρόνο- να διαχειρίζονται και ένα κύκλωμα τράφικινγκ που κακοποιεί παιδιά.

Ωστόσο, άλλο ένα σενάριο θέλει τον Αντζέλι να είναι antifa μεταμφιεσμένος σε Τραμπικός, όμως για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο χρήστες του twitter χρησιμοποιήσαν μία εμφάνιση του Τζέικ Αντζέλι σε διαμαρτυρία του κινήματος Black Lives Matter. Όμως υπάρχει και φωτογραφία με τον ίδιο και τον δικηγόρο του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι.

Γιος δικαστή ο άλλος άντρας με την προβιά

Ακόμη ένας άντρας που εισέβαλε στο Καπιτώλιο φορούσε προβιά. Ο συγκεκριμένος ονομάζεται Aaron Mostofsky και μάλιστα έκανε και δηλώσεις στα κανάλια τονίζοντας ότι θέλει να διαμαρτυρηθεί για μία «κλεμμένη νίκη» αναφερόμενος στην επικράτηση Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές. Για την ολοκλήρωση του στιλ, κρατούσε και μία ασπίδα που είχε αφαιρέσει νωρίτερα από αστυνομικό. Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν, είναι γιος του Shlomo Mostofsky, δικαστή μεγάλου κύρους και επιφανούς μέλους της ορθόδοξης εβραϊκής κοινότητας της Νέας Υόρκης.

Ο ξένος Τύπος προσπάθησε να προσεγγίσει τον δικαστή, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό, όμως ο αδερφός του εισβολέα τον υποστήριξε στα κανάλια λέγοντας πως: «Ο αδερφός μου δεν έκανε κάτι παράνομο. Δεν ήταν με τους εισβολείς».

Καπιτώλιο εισβολείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: