Χαρδαλιάς: Κρατήστε κάποιοι τις κατάρες και τις εξυπνακίστικες αναλύσεις

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό

Ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς προέβη σε μια ανάρτηση στο Twitter, όπου παρουσιάζονται οι θάνατοι σε ευρωπαϊκές χώρες ανά εκατομμύριο κατοίκους ύστερα από ένα χρόνο πανδημίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στον παρακάτω πίνακα την αρνητική «πρωτιά» κατέχει η χώρα του Βελγίου με 1916 νεκρούς, ενώ η Ελλάδα με 598 νεκρούς. Ο κ. Χαρδαλιάς στη λεζάντα της ανάρτησης αυτής χαρακτηριστικά αναφέρει: «Κρατήστε κάποιοι τα αναθέματα, τις κατάρες, τις παράλογες και μικροπολιτικές απορίες και εξυπνακίστικες αναλύσεις. Και μην αναρωτιέστε γιατί το ένα, γιατί το άλλο. Κάθε μέτρο, κάθε απόφαση έχει ένα μόνο κριτήριο, την ανθρώπινη ζωή. Και όλες οι απαντήσεις είναι στον παρακάτω πίνακα!».

Κρατήστε κάποιοι τα αναθέματα,τις κατάρες, τις παράλογες και μικροπολιτικές απορίες και εξυπνακίστικες αναλύσεις. Και μην αναρωτιέστε γιατί το ένα, γιατί το άλλο.Κάθε μέτρο, κάθε απόφαση εχει ένα μόνο κριτήριο,την ανθρώπινη ζωή.Και όλες οι απαντήσεις ειναι στον παρακάτω πίνακα! https://t.co/KYxhDRwOci

— Νίκος Γ. Χαρδαλιάς (@nhardalias) February 28, 2021

Είδαμε την πρωτοφανή απειλή σαν ένα τεράστιο στοίχημα

Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παραχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος και μίλησε για το δύσκολο έργο διαχείρισης της πανδημίας τον τελευταίο ένα χρόνο. «Όλοι μας στην Πολιτική Προστασία, εδώ και ένα χρόνο, από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός μάς ανέθεσε τον κεντρικό συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, είδαμε σε αυτή την πρωτοφανή απειλή ένα τεράστιο στοίχημα - το στοίχημα να αποδείξουμε ότι η χώρα μας μπορεί να έχει, μετά από δεκαετίες παραμέλησης, μια Πολιτική Προστασία αποτελεσματική, σύγχρονη, πραγματική ασπίδα για κάθε πολίτη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δημιουργήσαμε νέα ψηφιακά εργαλεία και αναπτύξαμε μια πρωτοποριακή διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους και συνεχίζουμε κάθε μέρα αυτή την εξαντλητική διαδικασία που μας επιτρέπει να κρατάμε την πανδημία υπό έλεγχο, ακόμα και στην τρέχουσα, πιο επιθετική της φάση.

«Εφαρμόσαμε καλές πρακτικές»

Κατορθώσαμε να φέρουμε εις πέρας με τρόπο υποδειγματικό, εφαρμόζοντας καλές πρακτικές που έκαναν την Ελλάδα πρότυπο παγκοσμίως, το άνοιγμα του τουρισμού και την ασφαλή επαναλειτουργία των διεθνών συνδέσεων της χώρας, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό σύστημα καταγραφής και επιτήρησης του επιδημιολογικού προφίλ κάθε ταξιδιώτη. Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον εθνικό σκοπό, στην επιχείρηση Ελευθερία, ενισχύοντας την επιχειρησιακή προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων για την ασφάλεια της διαμετακομιστικής αλυσίδας των εμβολίων, αλλά και δημιουργώντας τέσσερα mega εμβολιαστικά κέντρα - με το κέντρο Προμηθέας στο Μαρούσι, καθώς και αυτό στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, να λειτουργούν ήδη, εμβολιάζοντας χιλιάδες συμπολίτες μας κάθε μέρα. Και συνεχίζουμε», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM