Αυξημένη ένταση στον Έβρο: Τούρκοι πυροβόλησαν περιπολικό της Frontex

Επεισόδιο με τουρκικούς πυροβολισμός εναντίον περίπολου της Frontex στην οποία συμμετέχουν και Γερμανοί αστυνομικοί έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Έβρο.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στο Τυχερό Έβρου, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί. Σύμφωνα με το Der Spiegel, οι πυροβολισμοί προήλθαν από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική, παρουσία μικτής περιπόλου της Frontex, στην οποία συμμετείχαν Γερμανοί συνοριοφύλακες.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Spiegel στην Αθήνα, Γιώργο Χρηστίδη, τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρξε συγκεκριμένο επεισόδιο στον Εβρο όταν υπήρξαν πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική. Στο σημείο εκείνη την ώρα περιπολούσε μικτή περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή Γερμανών συνοριοφυλάκων.

Αξιωματούχοι στην Ελλάδα και τη Βαρσοβία δηλώνουν ότι τον τελευταίο καιρό αξιωματικοί της Frontex έχουν υπάρξει μάρτυρες πυροβολισμών στον αέρα από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Μάλιστα, έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αλεξίσφαιρων γιλέκων, ενώ η Frontex έχει αναπτύξει σχεδόν 80 αξιωματικούς στον Έβρο, 15 εκ των οποίων από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN TV, Παντελή Βαλασόπουλο, από το Βερολίνο, φαίνεται πως έχουν γίνει και άλλα τέτοια επεισόδια, ενώ υπάρχει και επιστολή του διοικητή της Frontex προς την Κομισιόν στην οποία αναφέρεται ότι οι δυνάμεις στον Έβρο είναι σε επιφυλακή και έχουν δοθεί εντολές για αυξημένη επιφυλακή και να φορούν όλοι αλεξίσφαιρα.

Σύμφωνα με το Open, το γεγονός επιβεβαιώνουν συνοριοφύλακες στον Έβρο, λέγοντας ότι υπάρχουν απόπειρες να περάσουν μετανάστες προς την Ελλάδα και ότι πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα από την τουρκική πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM