Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα ποινική δίωξη εις βάρος του για βιασμό

Νέα ποινική δίωξη εις βάρος του γνωστού ηθοποιού, σκηνοθέτη και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, έπειτα από μια τρίτη μήνυση, που τον θέτει στο «στόχαστρο» μετά την προφυλάκισή του

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης και πλέον ασκήθηκε εκ νέου ποινική δίωξη εις βάρος του για βιασμό.

Ειδικότερα, μια ακόμη κατηγορία τού απαγγέλθηκε από τις εισαγγελικές αρχές για βιασμό, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργήθηκε με αφορμή τρίτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του.

Η τρίτη μήνυση

Η μήνυση αυτή κατατέθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών περίπου μία εβδομάδα μετά την απόφαση κατά την οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος για δύο πράξεις βιασμού κατά ανηλίκων. Να σημειωθεί πως η τρίτη αυτή μήνυση αφορά βιασμό ενηλίκου το 2018.

Οι ισχυρισμοί του μηνυτή, λοιπόν, τέθηκαν υπό διερεύνηση από τους εισαγγελικούς λειτουργούς, που έλαβαν εξηγήσεις από τον ηθοποιό - σκηνοθέτη στις φυλακές της Τρίπολης, όπου και κρατείται.

Αφού ολοκληρώθηκε η σχετική έρευνα, ο προσωρινά κρατούμενος Δ. Λιγνάδης έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα κατηγορία για βιασμό, μετά την άσκηση νέας ποινικής δίωξης που έγινε εις βάρος του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο μηνυτής φέρεται να ισχυρίζεται πως γνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο στο Μεταξουργείο, κοντά στο σπίτι του Λιγνάδη, όπου και πήγαν στη συνέχεια. Εκεί, ο μηνυτής καταγγέλλει πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά, κατά τη δεύτερη επίσκεψή του, στον επίμαχο χώρο.  Επίσης, στη μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος του καλλιτέχνη, το σπίτι του στο Μεταξουργείο, όπου φέρεται να έγινε ο καταγγελλόμενος βιασμός, περιγράφεται λεπτομερώς.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μηνυτής, ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός τού έδειξε πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή του και του πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικά. Μάλιστα, ο καταγγέλλων ισχυρίζεται πως ο βιασμός έγινε τη στιγμή κατά την οποία εκείνος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Οι ισχυρισμοί του Λιγνάδη

Ο σκηνοθέτης, από την πλευρά του, φέρεται να υποστηρίζει πως όσα καταγγέλλει εις βάρος του ο μηνυτής είναι ψευδή, υποστηρίζοντας, επιπλέον, πως όλη η καταγγελλόμενη υπόθεση κατασκευάστηκε από τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τον καταγγέλλοντα. Επιπλέον, ο Δ. Λιγνάδης ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει καν τον μηνυτή, ζητώντας γι' αυτόν τον λόγο να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση μαζί του, προκειμένου να αποδειχτεί η αλήθεια.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Να σημειωθεί πως η νέα δικογραφία σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου θα διαβιβαστεί στη 19η Τακτική Ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται ήδη τις άλλες δύο υποθέσεις. Η Τακτική Ανακρίτρια, στη συνέχεια, πρόκειται να καλέσει σε απολογία τον σκηνοθέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM