ΜΕΘ: Μεγάλες ελλείψεις στην αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης

ΜΕΘ: Μεγάλες ελλείψεις μέσα από το ίδιο το σύστημα δημόσιας υγείας, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σχετικά με την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί οι ελλείψεις δεν αφορούν μόνο το προσωπικό, αλλά και τις υποδομές του εξοπλισμού.

Τουλάχιστον 50 άτομα αναμένουν για ένα κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε θαλάμους και ενώ χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ, δεν ειναι δηλωμένοι πουθενά.

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος:

«Πέραν των εξαγγελιών καμία παρέμβαση δεν έγινε μέχρι στιγμής στα δημόσια νοσοκομεία για την ασφαλέστερη αντιμετώπιση της γρίπης. Η ταλαιπωρία στα ΤΕΠ συνεχίζεται για τους ασθενείς και τα μεγάλα νοσοκομεία αναπτύσσουν ράντζα, όπως το Αττικόν»

Συμπληρώνοντας ότι «τα 224 κρεβάτια στα νοσοκομεία της Αττικής τα οποία εξυπηρετούν 6 εκατομμύρια πληθυσμό και για τα οποία υπάρχει η ανωτέρω λίστα δεν επαρκούν. Εάν τις επόμενες ημέρες υπάρξει έξαρση της γρίπης η λίστα θα μεγαλώσει κατά πολύ».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τα κλειστά δωμάτια της ΜΕΘ, τα οποία ενώ είναι εξοπλισμένα, δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού: «ενδέχεται να είναι 80 με 100 κλειστές κλίνες, ο αριθμός δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς γιατί κλείνουν κρεβάτια με εσωτερικές αποφάσεις των νοσοκομείων χωρίς να ανακοινώνονται».

Ως εκ τούτου, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά από το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στην πρόσληψη 1.000 επικουρικών νοσηλευτών και γιατρών, για να μπουν άμεσα σε λειτουργία οι κλίνες ΜΕΘ.


AKOΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM