Παγώνη: 55% ανοσία προς το τέλος Ιουνίου - «Όχι» για διαπεριφερειακές το Πάσχα

rapid test
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα το πρωί (13/4) η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Η ίδια εμφανίστηκε αισιόδοξη, καθώς δήλωσε πως θα υπάρξει σχετική ανοσία γύρω στο 55% προς το τέλος Ιουνίου. Μιλώντας για τους εμβολιασμούς και το πότε θεωρεί ότι θα έχουν τελειώσει για τους 50 και άνω, ανέφερε πως εξαρτάται και από τις ποσότητες των εμβολίων που παίρνουμε με τις συμβάσεις που έχουν γίνει με τις εταιρείες και την Ε.Ε. «Νομίζω, μέχρι τα μέσα, τέλος Ιουνίου λογικά θα έχουν τελειώσει. Για μένα είναι λογικό προς το τέλος Ιουνίου να κάνουμε αυτή τη σχετική ανοσία γύρω στο 55% που θα αισθανθούμε ασφαλείς μπαίνοντας στο καλοκαίρι, ανοίγοντας ξενοδοχεία, να αισθανόμαστε και πιο άνετα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως μεγάλη σημασία θα έχει και η θεραπεία με το καινούριο αντιικό φάρμακο.

Αναφορικά με το ότι κάποιοι γιατροί - νοσηλευτές δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, επισήμανε ότι ένα ποσοστό αυτών δεν έχει εμβολιαστεί γιατί έχουν νοσήσει και μπορούν να εμβολιαστούν ύστερα από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και κάποιοι είναι σε καραντίνα, γι' αυτό δεν μπορεί να πάει το 100%, ενώ επισήμανε πως πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν οι γιατροί, διότι έχουν υποχρέωση προς τον ασθενή. 

Μοντέλο self test 

Σχετικά με το μοντέλο των self tests στα σχολεία, υπογράμμισε πως πέτυχε γιατί οι 600 και κάτι που βρέθηκαν θετικοί θα μπορούσαν να δώσουν από 5.500 μέχρι 8.000 κρούσματα, καθώς ήταν όλοι ασυμπτωματικοί, καθηγητές - μαθητές. «Τα self tests μας έχουν γλιτώσει από χιλιάδες κρούσματα» ανέφερε. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί «σε εργοστάσια, βιοτεχνίες, εστιατόρια, παντού» και υπογράμμισε πως αν ανοίξουν τα μαγαζιά θα μειωθούν τα κορονοπάρτι.

«Όχι» από Παγώνη για διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα

Σχετικά με το αν θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε σε άλλο νομό το Πάσχα, είπε ότι έχει σημασία εκείνες τις ημέρες να δούμε πού βρισκόμαστε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ενώ υπογράμμισε πως δεν θα έλεγε «ναι» για το άνοιγμα στο Πάσχα με αυτή την κατάσταση τώρα. Μίλησε για Ανάσταση στις εκκλησίες, αλλά στους εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις πάνω από δύο μέτρα και μάσκες, ενώ σημείωσε πως μια φορά μπορούμε να μη φιληθούμε στην Ανάσταση. Καταλήγοντας, επισήμανε ότι το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, ότι θα παραμείνουν οι μάσκες, ενώ είπε «όχι» στις βόλτες στα στενά σοκάκια αλλά και τις παραλίες.