Johnson & Johnson - Ελλάδα: Σήμερα η χώρα μας παραλαμβάνει τις πρώτες 33.600 δόσεις

Εμβολιασμός πολίτη
(EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία παραλαβής των εμβολίων κατά της Covid-19 και ο εμβολιασμός των πολιτών, με το σταδιακό άνοιγμα επιπλέον ομάδων, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Σήμερα η χώρα μας παραλαμβάνει τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, ενώ μέχρι τον Ιούνιο αναμένει 1,3 εκατ. δόσεις εμβολίων από την ίδια εταιρεία.

Η Johnson & Johnson είχε επιβεβαιώσει ότι σκόπευε να παραδώσει στην Ε.Ε. 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, όπως προβλέπει η σύμβασή της, μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, χθες ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις των εμβολίων της για την Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξετάζει, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες υγείας, τις περιπτώσεις πολύ σπάνιων θρομβοεμβολών σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

Mega εμβολιαστικό κέντρο
(EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

Στο μεταξύ, οι άλλες παρασκευάστριες εταιρείες εμβολίων συνεχίζουν τις παραδόσεις. Από τη Pfizer, και σύμφωνα με το πλάνο παραδόσεων που έχει αποστείλει, αναμένουμε για τον Μάιο 1.550.000 δόσεις και τον μήνα Ιούνιο 1.700.000 δόσεις. Από την εταιρεία AstraZeneca αναμένουμε περίπου 450.000 δόσεις για καθέναν από τους υπόλοιπους τρεις μήνες -Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο-, ενώ η Moderna έχει διαβεβαιώσει για αποστολή μέχρι στιγμής 100.000 δόσεων, παρόλο που αναμένουμε περισσότερες παραλαβές από αυτή την εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα