Pfizer: Επιτάχυνε την παραγωγή του εμβολίου της

emvolio
EUROKINISSI/POOL SOOC IMAGES/ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ

Η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer επιτάχυνε την παραγωγή του εμβολίου της για τον νέο κορονοϊό και θα μπορέσει να παραδώσει στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του Μαΐου 10% περισσότερες δόσεις απ' ό,τι προβλεπόταν ως τώρα, γνωστοποίησε χθες, Τρίτη 13/4, ο επικεφαλής Αλμπέρ Μπουρλά μέσω Twitter.

Η τεράστια αμερικανική φαρμακευτική, που ανέπτυξε το εμβόλιο μαζί με τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, θα μπορέσει επίσης «να παραδώσει το σύνολο των 300 εκατομμυρίων δόσεων, όπως ήταν η συμβατική της υποχρέωση, ως τα τέλη Ιουλίου, δύο εβδομάδες νωρίτερα» από την καθορισμένη προθεσμία, πρόσθεσε.

bourla
Πηγή: Twitter

Νωρίτερα χθες οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να υπάρξει αναστολή της αξιοποίησης του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό που ανέπτυξε ο όμιλος Johnson & Johnson, ώστε να ερευνηθεί η συσχέτισή του με θρόμβους στο αίμα σε πολλούς ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε στις ΗΠΑ. Μία περίπτωση ήταν θανατηφόρα. Η σύσταση αυτή δεν αναμένεται να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εκστρατεία ανοσοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, διαβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου J&J έχουν ήδη παραγγελθεί

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί ότι η χώρα του θα διαθέτει επάρκεια δόσεων εμβολίων για όλους τους ενηλίκους από τα τέλη του Μαΐου. «Τα αποθέματα εμβολίων γίνονται πιο άφθονα» επιβεβαίωσε ο Πίτερ Μαρκς, στέλεχος του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA), στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πέρα από τις 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech ως τα τέλη του Ιουνίου, η αμερικανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna με την ίδια προθεσμία παράδοσης. Η Ουάσινγκτον έχει επίσης παραγγείλει 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της J&J.