Μυτιλήνη: Αναχώρησαν πάνω από 1.100 πρόσφυγες από τη Λέσβο

πρόσφυγες στη Μυτιλήνη
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)

Περισσότεροι από 1.100 πρόσφυγες αναχώρησαν από τη Λέσβο τις τελευταίες 20 μέρες, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης προσπάθειας αποσυμφόρησης του νησιού.

Ειδικότερα, από την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 μέχρι και χθες, Δευτέρα 13 Απριλίου 2021, έφυγαν από τη Λέσβο πάνω από 1.100 άτομα, στα οποία είχε εγκριθεί το αίτημα ασύλου που είχαν υποβάλει νωρίτερα.

πρόσφυγες στη Λέσβο
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)

Επιπλέον, προκειμένου να τους επιτραπεί η έξοδος από τη Μυτιλήνη, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σύνολό τους ελέγχθηκαν ιατρικά για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μειώνεται ο αριθμός αυτών που διαμένουν σε δομές του νησιού

Να σημειωθεί επίσης πως η αναχώρηση αυτού του προσφυγικού πληθυσμού έχει μειώσει σημαντικά τον αριθμό αυτών που διαμένουν σε δομές στη Λέσβο. Στην προσωρινή δομή του ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ, σύμφωνα με στοιχεία της 12ης Απριλίου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, διαμένουν 5.938 άτομα – πρώτη φορά ύστερα από πολλούς μήνες.

πρόσφυγες από δομή στη Μυτιλήνη
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)

Επίσης, στις αρχές του 2020 ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο ΚΥΤ της Μόριας ξεπερνούσε τις 20.000 άτομα. Στη δημοτική δομή στο Καρά Τεπέ, του οποίου έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο στα τέλη Απριλίου, ο αριθμός των φιλοξενουμένων έφτασε τους μόλις 885.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα