ΦΣΘ: Αλλάζει το ωράριο διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία

φαρμακείο
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) ενημέρωσε πως από τώρα και στο εξής η διανομή των self tests θα γίνεται μόνο κατά το υποχρεωτικό ωράριο των φαρμακείων, και μάλιστα  βάσει νόμου. Η σχετική απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποίησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

ΦΣΘ
© Facebook

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική απόφαση, τα self tests θα διατίθενται από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης μονάχα κατά τη διάρκεια του νόμιμου ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, και πιο συγκεκριμένα: Δευτέρα και Τετάρτη 08.00-14.00 και Τρίτη-Πέμπτη και Παρασκευή 08.00-14.00 και 17.00-21.00.

Επιπλέον, στην ανακοίνωσή του ο ΦΣΘ θέλησε επίσης να ενημερώσει πως η πλατφόρμα με τους ΑΜΚΑ των πολιτών που δικαιούνται δωρεάν self test θα είναι κλειστή από το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου στις 20.00 μέχρι και την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 08.00, όπως και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τα τέλη Μαΐου. Παράλληλα, τα φαρμακεία δεν θα διαθέτουν self tests στη διάρκεια των διανυκτερεύσεων.

self tests
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Τέλος, ο ΦΣΘ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν την απόφαση αυτή, γλιτώνοντας τον συνωστισμό και την ταλαιπωρία και συμβάλλοντας και αυτοί με τη σειρά τους στην ομαλή λειτουργία των φαρμακείων της πόλης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση από τον ΦΣΘ

Προς: Τα Μέλη του ΦΣΘ

Θέμα: «Αλλαγές στο ωράριο διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ότι η διανομή των self tests θα γίνεται μόνο κατά το νόμιμο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, και πιο συγκεκριμένα:

  • Δευτέρα και Τετάρτη 08.00-14.00 και
  • Τρίτη-Πέμπτη και Παρασκευή 08.00-14.00 και 17.00-21.00.

Επίσης, μετά τη χθεσινή παρέμβαση του ΦΣΘ και την επιστολή του προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τα αρμόδια υπουργεία αποφάσισαν η πλατφόρμα των self tests να παραμένει κλειστή κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες του Μαΐου, αρχής γενομένης από το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου στις 20.00 έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 08.00.  

Στόχος του Συλλόγου μας είναι να προστατευθεί και να λειτουργήσει σωστά και με ασφάλεια ο σκοπός της εφημερίας, που είναι η εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών φαρμακευτικής περίθαλψης των συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια των διημερεύσεων και των διανυκτερεύσεων.

Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών που προσέρχονται στα φαρμακεία σας, ο Σύλλογος ετοίμασε και επισυνάπτει ανακοίνωση-πινακίδα σε μορφή .pdf για να μπορέσετε να την εκτυπώσετε και να την αναρτήσετε σε εμφανές σημείο του φαρμακείου σας.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ. του  Φ.Σ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΙΟΣΕΣ

Δείτε ΕΔΩ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα