Μυρτώ - Πάρος: Κύμα συμπαράστασης στο Twitter για τον δικαστικό γολγοθά

Μυρτώ Πάρος

Τη δική της μάχη δίνει η μητέρα της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη, που τον Ιούλιο του 2012 βιάστηκε από 21χρονο αλλοδαπό στο νησί της Πάρου και έκτοτε έχει υποστεί βαρύτατο τραυματισμό.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της η μητέρα της Μυρτούς, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να δικαιωθεί, μετά την αρνητική απόφαση του Εφετείου για επιδίκαση αποζημίωσης.

Λόγω της αναπηρίας της, η Μυρτώ έχει μπροστά της έναν καθημερινό αγώνα και πολλές θεραπείες. Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας, δεν ανατράπηκε η πρωτόδικη απόφαση, που απέρριπτε το αίτημα αποζημίωσης, αφού έκρινε ότι το κράτος δεν φέρει ευθύνη για την επίθεση από τον αλλοδαπό δράστη. Η μητέρα της Μυρτούς έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αν δεν δικαιωθεί, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα η μητέρα της ανέφερε: «Η Δικαιοσύνη έχει την άποψη ότι το ελληνικό κράτος κατά κανέναν τρόπο δεν είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει τη Μυρτώ. Διότι δεν υπάρχει κανένας νόμος ο οποίος να καθιστά υπεύθυνο το κράτος για τις συνέπειες εγκλημάτων που διαπράττονται ατομικά από οποιονδήποτε». Και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή ζούμε με τη βοήθεια κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων. Εκείνοι δεν φαίνονται, αλλά μας στηρίζουν. Κανείς, όμως, δεν έχει υιοθετήσει το παιδί μου για πάντα. Αυτού του είδους η βοήθεια μπορεί να σταματήσει οποιαδήποτε στιγμή. Και ήδη υπάρχουν κάποιες θεραπείες που πρέπει να κάνει η Μυρτώ οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε μέσω αυτής της οικονομικής ενίσχυσης».

«Αρνούμαι να ικετεύω για βοήθεια»

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρη ότι αν, π.χ., ζούσα στη Γερμανία και είχε πάθει το παιδί μου ό,τι έπαθε, το κράτος θα μου έδινε τα μέσα ώστε να συνεχίσω να ζω αξιοπρεπώς. Και όχι να δέχομαι ή να ζητάω βοήθεια σαν ζητιάνα. Στην Ελλάδα το κράτος με εξαναγκάζει να βγω στα ΜΜΕ και να ικετεύω για βοήθεια. Όχι, αρνούμαι να το κάνω αυτό. Και αρνούμαι επειδή έχω όλο το δίκιο με το μέρος μου. Μας έβλαψαν, τη Μυρτώ και την οικογένειά μας, εγώ δεν έβλαψα κανέναν».

Μετά τη συνέντευξη ακολούθησε ένα κύμα συμπαράστασης μέσα από το Twitter, με το hashtag #Για_τη_Μυρτω να είναι ανάμεσα στα trends του ελληνικού ιστότοπου.

«#Για_τη_Μυρτω αξίζουν χιλιάδες τουίτς. Ποιος γονιός δεν συγκλονίστηκε κ δεν είδε το δικό του παιδί στη θέση της Μυρτώς; Αν ένα κράτος δεν μπορεί να συμπαρασταθεί σε ένα παιδί που τόσο άνανδρα κ βάναυσα κακοποιήθηκε, σημαίνει ότι έχουμε παραιτηθεί σαν κοινωνία» έγραψε μια χρήστρια του Twitter.

 

Μυρτώ
Μυρτώ
Μυρτώ
Μυρτώ
Μυρτώ
Μυρτώ
Πηγή: twitter
Μυρτώ
Πηγή: twitter
Μυρτώ
Πηγή: twitter
Μυρτώ
Πηγή: twitter
Μυρτώ
Πηγή: twitter