Ζάκυνθος: Τρεις συλλήψεις για εμπλοκή σε υπόθεση με πυροβολισμούς

περιπολικό
© EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη Ζάκυνθο. Οι τρεις άντρες, ένας Ζακυνθινός και δύο αλλοδαποί, συνελήφθησαν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, του νόμου περί όπλων και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η επιχείρηση σύλληψης των τριών αυτών ατόμων ξεκίνησε έπειτα από περιστατικό πυροβολισμών το οποίο εξελίχθηκε αργά το βράδυ, στην περιοχή Άγιος Γεράσιμος Ζακύνθου, στο δρόμο του ΚΤΕΟ. Έτσι, για τη διερεύνηση του περιστατικού συστάθηκε άμεσα ομάδα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, της ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και το Αστυνομικό Τμήμα.

Από τα πρώτα κιόλας στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε η εμπλοκή στους πυροβολισμούς ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, οι οποίοι συνελήφθησαν διαδοχικά, σε διάφορες περιοχές της πόλης της Ζακύνθου.

Όσα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο σημείο που εκδηλώθηκαν οι πυροβολισμοί, εννέα κάλυκες διαμετρήματος 9 mm. Στην κατοχή του Ζακυνθινού βρέθηκε ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 mm καθώς και δεκαπέντε φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος.

Παράλληλα, στην οικία του αλλοδαπού βρέθηκαν:

  • 444 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • μία σιδερογροθιά
  • το χρηματικό ποσό των 870 ευρώ
  • ένα κουτί μεταφοράς πιστολιού κενό περιεχομένου
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • 17 κυνηγετικά φυσίγγια

Να σημειωθεί πως εις βάρος του Ζακυνθινού σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε συνδυασμό με τον νόμο περί όπλων και σε βάρος του αλλοδαπού για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, συνελήφθη ο αδελφός και συγκάτοικος του αλλοδαπού ως εμπλεκόμενος στους πυροβολισμούς.

Το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τέλος, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ενώ αξίζει να αναφερθεί από το περιστατικό δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα