Η βασίλισσα Ελισάβετ θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο

Μπάιντεν και Βασίλισσα Ελισάβετ
© AP

Η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Οι πληροφορίες που υπάρχουν μάλιστα, κάνουν λόγο πως αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Να σημειωθεί πως η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει μέρος του ταξιδιού του Προέδρου Μπάιντεν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των 7 τον επόμενο μήνα, ενώ αναμένεται να τον συνοδεύει η Πρώτη Κυρία Δρ Τζιλ Μπάιντεν.

Τζο Μπάιντεν
© AP

Παράλληλα, με την είδηση αυτή, δημοσίευμα του CNN αναφέρει πως τόσο τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όσο και ο Λευκός Οίκος αφού ολοκληρώσουν τις λεπτομέρειες της επίσκεψης, στη συνέχεια, θα προβούν σε σχετική  ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συμμετάσχει στη Σύνοδο της G7, στις 11-13 Ιουνίου στην Κορνουάλη, και κατόπιν στη Σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου.

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 16 Ιουνίου στην Ελβετία.

Η συνάντηση με την Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο και όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα είναι ο 13ος Αμερικανός Πρόεδρος ο οποίος θα συναντήσει την Αυτού Μεγαλειότητα κατά τη διάρκεια της βασιλείας της.

Ο πρώτος Πρόεδρος με τον οποίο συναντήθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ήταν ο Χάρι Τρούμαν, το 1951 (33ος πρόεδρος των ΗΠΑ) αν και τότε εκείνη ήταν πριγκίπισσα και ανέβηκε στο θρόνο έναν χρόνο αργότερα. Με τον μόνο Πρόεδρο που δεν συναντήθηκε ήταν ο 36ος Πρόεδρος Λύντον Τζόνσον, ο οποίος δεν επισκέφθηκε τη Βρετανία κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η τελευταία συνάντηση της Βασίλισσας με Πρόεδρο των Η.Π.Α. ήταν με τον Ντόναλντ Τραμπ και την Πρώην Κυρία Μελάνια Τραμπ τον Ιούλιο του 2018.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα