Ερντογάν: «Η Ελλάδα παίρνει λάθος δρόμο»

Για μια ακόμη φορά, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα και την Γαλλία, σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από το πραξικόπημα του 1980.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν, προχώρησε σε νέες απειλές προς τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Μακρόν είναι πολύ απασχολημένος μαζί μου. Κύριε Μακρόν θα έχεις περισσότερα προβλήματα με μένα, προσωπικά. Ήδη σου το έχω πει, πολλές φορές, αλλά δεν ακούς. Δεν έχεις ιστορία και δεν ξέρεις ούτε της χώρας σου».

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η Ελλάδα παίρνει τον λάθος δρόμο.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Μην παίρνετε αυτόν το δρόμο γιατί θα καταλήξετε εντελώς μόνοι».

Μάλιστα, ξανά σε υψηλούς τόνους, ανέφερε πως δεν μπορεί να εμπιστευτεί την Ελλάδα.

«Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά», είπε και την ίδια ώρα κάλεσε την Αθήνα να μην «περιφέρεται γύρω – γύρω στα νησιά».

Νωρίτερα, και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, έβαλε στο «στόχαστρο» τον Γάλλο πρόεδρο για τις δηλώσεις του από τη συνάντηση MED7 στην Κορσική.

Συγκεκριμένα, ο Ντονμέζ απείλησε όσους «το παίζουν ηγέτες στην Αν. Μεσόγειο και δεν έχουν στην ουσία κανένα δικαίωμα» ότι θα πληρώσουν το τίμημα για την προκλητική συμπεριφορά τους.

Την ίδια ώρα, προχώρησε σε προβοκατόρικες δηλώσεις σε σχέση με τις δήθεν έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας «ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα για τις έρευνες τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στην Μαύρη Θάλασσα».

Λήγει η τουρκική Navtex

Σήμερα αναμένεται η έκδοση νέας παράνομης Navtex, αφού η Άγκυρα έχει διαμηνύσει με σαφήνεια πως θα συνεχίσει την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Navtex που λήγει σήμερα, έφτανε στα 30 μίλια από το Καστελόριζο. Το πιο πιθανό σενάριο είναι η νέα Navtex να φτάσει στα 6 μίλια από το ελληνικό ακριτικό νησί, δηλαδή στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ που είναι σε ανοιχτή γραμμή με το περιβάλλον Ερντογάν, έχει ήδη γράψει ότι με τη νέα Navtex το Oruc Reis θα φτάσει σε 6 μίλια από το Καστελόριζο.

Ταυτόχρονα, οι συνεχείς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για το Καστελόριζο και η συνεχής παρουσία τουρκικών τηλεοπτικών συνεργείων στην απέναντι ακτή σε ένα σκηνικό το οποίο (τηρουμένων των αναλογιών) θυμίζει Ίμια, δείχνει ότι οδεύουμε σε κλιμάκωση της έντασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM