Κορονοϊός: Θετικός ο Εμανουέλ Μακρόν

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε την Πέμπτη (17/12) ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής Προεδρίας

Ο Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος της Γαλλίας, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ύστερα από εμφάνιση συμπτωμάτων της νόσου Covid-19, εξετάστηκε και τελικά βρέθηκε θετικός. Όπως αναφέρει το BBC με σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Μακρόν, αφού διαγνώστηκε θετικός, τέθηκε σε απομόνωση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ηλυσίων Πεδίων, ο 42χρονος Εμανουέλ Μακρόν θα μείνει σε καραντίνα επτά ημερών. Ωστόσο, για την ώρα, παραμένει ασαφές το πώς κόλλησε τον ιό ο Γάλλος Πρόεδρος.

Όσα αναφέρει η ανακοίνωση των Ηλυσίων Πεδίων

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19», ανέφερε σε ανακοίνωση το Γραφείο του. Και συμπλήρωσε: «Η διάγνωση αυτή έγινε έπειτα από τεστ RTPCR που πραγματοποιήθηκαν μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων».

Η Προεδρία ανέφερε πως ο 42χρονος θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως. Εκπρόσωπος είπε πως όλα τα ταξίδια του έχουν ακυρωθεί, περιλαμβανομένης και μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στον Λίβανο στις 22 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, ο Γάλλος Πρόεδρος και η ομάδα του προσπαθούν να προσδιορίσουν το πώς μπορεί να κόλλησε τον ιό και από ποιον.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Μακρόν συμμετείχε σε μια σύνοδο ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμά του την περασμένη εβδομάδα περιλάμβανε ένα ιδιωτικό δείπνο με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στη διάρκεια του οποίου του απένειμε τον Μεγάλο Σταυρό της Λεγεώνας της Τιμής. Επιπρόσθετα, τις προηγούμενες ημέρες είχε γεύμα με τους Ευρωπαίους ηγέτες Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς και με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ, «δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα», διευκρίνισε το Γραφείο της. Είχε βρεθεί αρνητική στον Covid-19 την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, προτού επισκεφθεί μια παιδιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου Σεν Λουί στο Παρίσι.

Σε καραντίνα και ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον αρχηγό του κράτους, τέθηκε σε απομόνωση, «αν και δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας», όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μη μεταβεί στη Γερουσία, όπως αναμενόταν, για να παρουσιάσει την εμβολιαστική στρατηγική της κυβέρνησης, όπως το είχε κάνει την προηγουμένη στην Εθνοσυνέλευση. Επίσης, κάλεσε τον πρόεδρο της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ, προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη για την απουσία του.

Δείτε αναλυτικά την επίσημη ανακοίνωση: Image removed. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM