Αυτοί είναι οι πιο ανατριχιαστικοί θρύλοι του κόσμου (pics+video)

Φαντάσματα, περίεργες ιστορίες, απόκοσμες φωνές είναι μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά στοιχεία που υπάγονται στους θρύλους. Οι θρύλοι έχουν γίνει διάσημοι καθώς ο λαός τους αναπαράγει μέχρι σήμερα.

Οι πιο γνωστοί θρύλοι

Ένα ζευγάρι φεύγει εκτός πόλης για δουλειές. Αφήνει πίσω στο σπίτι την κόρη του μαζί με το σκύλο του σπιτιού, για να την προσέχει. Το βράδυ έρχεται, και η κοπέλα πάει να ξαπλώσει, βάζοντας το χέρι κάτω από το κρεβάτι, όπως συνήθιζε. Ο σκύλος της γλείφει το χέρι, όμως η κοπέλα αρχίζει και ακούει σταγόνες που στάζουν. Σηκώνεται, ελέγχει τις βρύσες και πάει να ξαπλώσει ξανά. Ο σκύλος της ξαναγλείφει το χέρι, όμως εκείνη συνεχίζει να ακούει το θόρυβο από τις σταγόνες.Η κοπέλα σηκώνεται και καταλαβαίνει ότι οι σταγόνες πέφτουν μέσα στην ντουλάπα της. Τρέχει, ανοίγει την ντουλάπα και αντικρίζει ένα φρικιαστικό θέαμα: Ο σκύλος της κρεμασμένος, με αίματα να στάζουν στο κάτω μέρος της ντουλάπας. Εκεί, βρίσκει ένα σημείωμα, το οποίο λέει: «Και οι άνθρωποι γλείφουν». Εκείνη τη στιγμή, κάτω από το κρεβάτι της, εμφανίστηκε ο δολοφόνος… Αυτός ο αστικός μύθος αποτελεί μια ευφάνταστη παραλλαγή του γνωστού σημειώματος "Καλώς ήρθες στον κόσμο του AIDS" και έγινε «μόδα» ως γράμμα-αλυσίδα την δεκαετία του ’60.

  • Το άγαλμα-κλόουν

Μια babysitter έχει βάλει τα παιδιά για ύπνο και κάθεται στο σαλόνι. Παρατηρεί ένα άγαλμα κλόουν και αναστατώνεται. Τηλεφωνεί στους γονείς των παιδιών και τους ζητά την άδειά να σκεπάσει το άγαλμα-κλόουν που έχουν στο σαλόνι. «Απλώς με κάνει να ανατριχιάζω κάπως, μιας και είμαι μόνη μου», τους λέει. Το ζευγάρι παγώνει: «Ποιο άγαλμα;», την ρωτά ο πατέρας. «Δεν έχουμε κανένα άγαλμα στο σαλόνι. Πάρε τα παιδιά, πηγαίνετε στην γειτόνισσα και καλέστε την αστυνομία αμέσως», της φωνάζει. Αφού τα κάνει όλα αυτά, ξανακαλεί τον πατέρα και τον ρωτά τι συμβαίνει. Εκείνος της εξηγεί ότι δεν έχουν στο σπίτι κανένα άγαλμα-κλόουν, και πως τα παιδιά τις τελευταίες μέρες παραπονιούνται πως ένας κλόουν τους παρακολουθεί όσο κοιμούνται. Φυσικά οι γονείς νόμιζαν πως πρόκειται για παιδικές φαντασιώσεις. Τι είχε γίνει όμως στην πραγματικότητα;

θρύλοι

Στην πραγματικότητα, το «άγαλμα» ήταν ένας άστεγος νάνος, ο οποίος είχε μεταμφιεστεί σε κλόουν και μην έχοντας πού να μείνει, μπήκε στο συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο ήταν τόσο μεγάλο ώστε να μπορεί να αποφεύγει εύκολα «ανεπιθύμητες συναντήσεις». Όταν τον έπιασε η αστυνομία, μάλιστα, τους αποκάλυψε πως έμενε στο σπίτι επί δύο εβδομάδες. Τα βράδια πήγαινε στο παιδικό δωμάτιο, ενώ τις υπόλοιπες ώρες κρυβόταν σε άλλα δωμάτια. Την ώρα που η babysitter μπήκε στο σαλόνι, εκείνος δεν το περίμενε και για να μην τον αντιληφθεί «πέτρωσε» επιτόπου και παρίστανε το άγαλμα.

  • Που είναι η νύφη;

Ένα ζευγάρι αποφασίζει μετά το γαμήλιο γλέντι να παίξει κρυφτό. Όλοι τρέχουν να κρυφτούν στην παλιά αγροικία όπου μεγάλωσε η νύφη. Μετά από λίγη ώρα όλοι έχουν αποκαλυφθεί, εκτός από τη νύφη. Περνάει ένα διάστημα και δεν υπάρχει κανένα σημάδι της. Ο γαμπρός τρομοκρατημένος πηγαίνει στην αστυνομία να δηλώσει την εξαφάνιση. Ωστόσο ακόμη και η αστυνομία δεν την βρίσκει ποτέ.

Αρκετά χρόνια αργότερα, η μητέρα της νύφης πεθαίνει. Ο άντρας της, αποφασίζει να ψάξει στα παλιά της πράγματα για να βρει ενθύμια της. Ανεβαίνει λοιπόν στην επί χρόνια αχρησιμοποίητη σοφίτα της αγροικίας και πίσω από αρκετή σαβούρα, βρίσκει ένα παλιό μπαούλο. Το ανοίγει και βρίσκει μέσα… το σε πλήρη αποσύνθεση πτώμα της κόρης του. Αυτό που είχε συμβεί ήταν πως η νύφη είχε σπεύσει να κρυφτεί στο μπαούλο, αλλά όταν το καπάκι του έπεσε, οι παλιές κλειδαριές του μπλόκαραν και παγιδεύτηκε εκεί. Κανείς δεν σκέφτηκε να ψάξει στο μπαούλο και η κοπέλα έμεινε εκεί, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

θρύλοι

  • Το μαύρο αυτοκίνητο Volga

Στη Βαρσοβία του 1960, αρκετοί μάρτυρες έκαναν λόγο για ένα μαύρο Volga. Δήλωναν ότι στο πίσω μέρος του αμαξιού βλέπουν να γίνονται περίεργα πράγματα. Με βάση τον αστικό μύθο, φημολογείται ότι υψηλά ιστάμενοι Σοβιετικοί αξιωματούχοι οδηγούσαν το μαύρο Volga μέχρι τη Μόσχα την δεκαετία του 1930, απάγοντας στο δρόμο νεαρά κορίτσια για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές ορέξεις των αφεντικών τους, των μεγάλων στρατηγών. Κάποιοι άλλοι λένε πως οι απαγωγές γίνονταν για να χρησιμοποιήσουν το αίμα των παιδιών για μεταγγίσεις σε πλούσιους ανθρώπους που έπασχαν από λευχαιμία.

Image removed.

  • Ο θρύλος της Elisa Day

Ο συγκεκριμένος θρύλος έχει να κάνει με μια πανέμορφη κοπέλα, την Elisa Day, για την οποία μάλιστα είναι γραμμένο το τραγούδι "Where The Wild Roses Grow". Ο Nick Cave και η Kylie Minogue εξιστορούν ουσιαστικά την ιστορία αυτής της κοπέλας. Στην μεσαιωνική Ευρώπη, ζούσε η όμορφη αυτή γυναίκα, της οποίας η γοητεία και η ομορφιά λέγανε πως συγκρίνεται μόνο με τα άγρια κατακόκκινα ρόδα που φυτρώνουν στις όχθες του ποταμού. Κάποτε, έφτασε στην πόλη της ένας νέος άνδρας που την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Βρέθηκαν επί τρεις ημέρες: Την πρώτη μέρα, την επισκέφθηκε στο σπίτι της. Την δεύτερη μέρα, της έφερε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και της ζήτησε να τον συναντήσει «εκεί που φυτρώνουν τα άγρια ρόδα». Την τρίτη μέρα, την συνάντησε στην όχθη του ποταμού. Εκεί, όταν κάποια στιγμή έστρεψε το κεφάλι της, εκείνος πήρε μια πέτρα και την χτύπησε, σκοτώνοντάς την. Εκείνη τη στιγμή της ψιθύρισε: «Όλη η ομορφιά πρέπει να πεθάνει» και την έριξε στο ποτάμι. Ο θρύλος λέει πως η Elisa Day συνέχισε να εμφανίζεται στην περιοχή, τριγυρνώντας με αίμα να στάζει από το κεφάλι της και με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο χέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στοιχειωμένα μέρη της Αθήνας (gallery+vid)


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM