Φυσικές θεραπείες για φθαρμένα μαλλιά

Τα φθαρμένα, αδύναμα, θαμπά και με σπασίματα στις άκρες μαλλιά μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικές θεραπείες από συστατικά όπως φυτικά έλαια ή λοιπά προϊόντα που διαθέτουμε στο σπίτι

H έκθεση στη θερμότητα, το υπερβολικό styling, η χημική επεξεργασία από τις βαφές μπορούν να αφαιρέσουν την υγρασία και τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν σε κατεστραμμένα μαλλιά. Βρείτε σπιτικές θεραπείες που ταιριάζουν στα μαλλιά σας.

Φυτικά έλαια

Ζεστάνετε ελάχιστα μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και έπειτα τρίψτε το στα μαλλιά σας. Καλύψτε το κεφάλι σας με πλαστικό περιτύλιγμα και στη συνέχεια τυλίξτε τα σε μια πετσέτα. Αφήστε το για 30 έως 45 λεπτά και μετά πλύνετε τα μαλλιά μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς το λάδι. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε έλαιο καρύδας, jojoba ή αμυγδαλέλαιο.

Νερό ρυζιού

Το νερό ρυζιού είναι μια περιποίηση μαλλιών που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νοτιοανατολική Ασία. Χάρη στο διαδίκτυο, αυτή η θεραπεία ομορφιάς έχει γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με μελέτες, το νερό ρυζιού κάνει τα μαλλιά λεία και λαμπερά, τα βοηθά να μεγαλώνουν γρηγορότερα, τα δυναμώνει, μειώνει την πιτυρίδα και επιδιορθώνει τα κατεστραμμένα μαλλιά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προετοιμάσετε νερό ρυζιού, αλλά ο ευκολότερος είναι να ξεπλύνετε μισό φλιτζάνι ρύζι, να το τοποθετήσετε σε ένα μπολ με περίπου δύο φλιτζάνια νερό, να το αφήσετε να μουλιάσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια να το στραγγίξετε. Το νερό ρυζιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για σαμπουάν και μαλακτικό. Και στις δύο περιπτώσεις, βρέξτε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό, ρίξτε το νερό του ρυζιού και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το για περίπου είκοσι λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

Διαβάστε περισσότερα στο health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές είναι οι βιταμίνες για υγιή και πλούσια μαλλιά


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM