Βάνα Μπάρμπα: «Λοιδορούνται άνθρωποι στο χώρο που δεν ξέρουμε κατά πόσο φταίνε»

Για τις καταγγελίες σχετικά με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάματος μίλησε η Βάνα Μπάρμπα.

Η γνωστή ηθοποιός, Βάνα Μπάρμπα, ανέφερε πως δεν επικροτεί το τηλεδικαστήριο που γίνεται στα social media.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η Βάνα Μπάρμπα δήλωσε πως «είναι πολύ δυσάρεστη αυτή η κατάσταση. Από τη μία υπάρχει η θετική πλευρά ότι ο κόσμος μιλάει, τα κορίτσια νιώθουν ότι δεν έχουν πλέον φόβο και έτσι όλη αυτή η κατάσταση είναι σαν μια αλυσίδα. Το αρνητικό της κατάστασης που με τρομάζει είναι ότι λοιδορούνται άνθρωποι μες στο χώρο που δεν ξέρουμε κατά πόσο φταίνε».

Αυτό που με ενοχλεί είναι το ότι μέσα από τα social media έχει γίνει ένα μεγάλο τηλεδικαστήριο από τον κόσμο του οποίου αύριο θα είμαστε και εμείς θύματα. Δεν αμφισβητώ τα κορίτσια που γνωρίζω πάρα πολύ καλά, αλλά μήπως όλο αυτό το κίνημα παίρνει η μπάλα και ανθρώπους που ίσως να μην φταίνε; Δεν γνωρίζω ποιο είναι δίκιο και ποιο είναι άδικο.

Είναι πολύ εύκολο μέσα από τα social media να κατηγορήσεις κάποιον γιατί δεν κοστίζει και τίποτα. Στο δικαστήριο όμως είναι ψευδορκία».

Την ίδια άποψη συμμερίζεται και η Βάσια Παναγοπούλου

«Οι άνθρωποι του θεάτρου είναι πιο ευαισθητοποιημένοι. Πιστεύω ότι πρέπει να καταγγελθούν ιδιωτικά όσα συνέβησαν, όπως έγιναν και ιδιωτικά, στο σωματείο και στη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να σπιλώνονται ονόματα χωρίς αποδείξεις. Ο χώρος του θεάτρου έχει και καλούς ανθρώπους.

Πέρα από τη δικαιοσύνη, υπάρχει και το πειθαρχικό του σωματείου μας. Δε ζούμε σε ζούγκλα. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει. Όποιος παραβαίνει τον κώδικα δεοντολογίας πρέπει να περνάει από πειθαρχικό. Δικαίωση δεν θα βρει το θύμα λέγοντας τον πόνο του στην τηλεόραση. Υπήρξαν και γεγονότα που έγιναν και σταμάτησαν εκείνη τη στιγμή. Υπήρξαν παραστάσεις που διεκόπησαν γιατί κάτι συνέβη. Τότε με το θέμα της Σοφίας Παυλίδου, σταμάτησε η παράσταση και έμειναν πολλοί άνθρωποι άνεργοι», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Παναγοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM