Δημήτρης Μοθωναίος: «Ξεκίνησε στα 6 και γινόταν κατ’ εξακολούθηση»

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος προχώρησε σε μια καθηλωτική εκ βαθέων εξομολόγηση, μιλώντας για όλα εκείνα που τον στιγμάτισαν: τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε σε μικρή ηλικία και τα βιώματά του αργότερα – Σχολίασε και τις καταγγελίες εις βάρος γνωστών ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου, εξηγώντας το πώς νιώθει στο άκουσμα όλων αυτών

Σε μια συγκινητική εξομολόγηση από καρδιάς στην εκπομπή «Το Πρωινό» και τη Φαίη Σκορδά προχώρησε ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος, ο οποίος έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για την τραυματική εμπειρία που βίωσε στα 6 του χρόνια από άτομο στο περιβάλλον του, αλλά και τη ζωή του μετά.

«Εγώ αισθανόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος με αγαπάει πάρα πολύ»

«Δεν επιτρέπεται κανένας να χαλάει τα όνειρά μας», είπε αρχικά ο ηθοποιός. Και συνέχισε λέγοντας: «Εμένα με αφορά η κακοποίηση προσωπικά. Ακούω πάρα πολλά πράγματα που με θυμώνουν. Δεν μπορώ να δεχτώ το σχόλιο για το Μέσο που γίνεται η καταγγελία.  Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με πολλή αγάπη, με φροντίδα, με γνώση, αλλά υπήρχε ένα πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε σε πολύ μικρή ηλικία. Εγώ δεν το αναγνώριζα. Ξεκίνησε στα 6 και γινόταν κατ’ εξακολούθηση. Εγώ αισθανόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος με αγαπάει πάρα πολύ. Την τελευταία φορά που έγινε πάγωσα».

«Έκανα 11 χρόνια ψυχανάλυση για να δουλέψω αυτό που μου έχει συμβεί»

Στη συνέχεια είπε ο ηθοποιός: «Έκανα 11 χρόνια ψυχανάλυση για να δουλέψω αυτό που μου έχει συμβεί. Αυτό με τρόμαξε, αγνοούσα αυτά τα περιστατικά και, όταν ήμουν 26 χρόνων, αυτός ο άνθρωπος με προσέγγισε ξανά με τον ίδιο τρόπο. Όταν ήμουν μικρός, δεν καταλάβαινα τίποτα. Θυμάμαι να πηγαίνουμε για μπάνιο. Ξάπλωνε δίπλα μου και μετά υπάρχει κενό».

«Σε πολύ μεγάλη ηλικία συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος αυτός με κακοποιούσε»

«Υπήρξε περίοδος που μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το σύννεφο. Δεν ξέρω αν η σεξουαλική κακοποίηση συνέβαλε στη σεξουαλική ταυτότητά μου. Σε πολύ μεγάλη ηλικία συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος αυτός με κακοποιούσε», εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Μοθωναίος.

«Αναφέρομαι σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση»

«Όταν τον αντιμετώπισα ευθέως, μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω σε κανέναν μέχρι να το πω στους γονείς μου, που από δική τους αδυναμία δεν με στήριξαν. Προσπαθούν με πολλούς και διάφορους τρόπους να υποβαθμίσουν το γεγονός, σε σημείο που να είναι μη γενόμενο. Αναφέρομαι σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω. Αν είχα μεγαλώσει με άλλον τρόπο, δεν θα συνέβαινε αυτό», σημείωσε ο ηθοποιός.

«Θεωρούσα ότι δεν είμαι άξιος να έχω μια καλή σχέση»

Και συνέχισε: «Οι περιπτώσεις των σχέσεων που προσέλκυα ευνοούσαν την κακοποίηση. Έκανα επίτηδες προσπάθειες να κάνω σχέση με κοπέλα, που δεν πετύχαινε πάντα, γιατί το τραύμα δεν είχε δουλευτεί. Θεωρούσα ότι δεν είμαι άξιος να έχω μια καλή σχέση».

«Νοσηλεύτηκα πάρα πολύ και κατάλαβα ότι πρέπει να γίνει δουλειά»

Αμέσως μετά δεν δίστασε να αποκαλύψει: «Υπήρξε μια σχέση που ήταν η κορωνίδα της κακοποίησης, που έληξε με ένα τροχαίο ατύχημα. Ήταν κομβικό σημείο. Νοσηλεύτηκα πάρα πολύ και κατάλαβα ότι πρέπει να γίνει δουλειά. Ήταν μια κακοποιητική σχέση που προέκυψε από μια συνεργασία στο θέατρο το 2008 και διήρκεσε μέχρι το ατύχημα. Έφυγα μετά το ατύχημα, όταν βρήκα μια μεγαλύτερη απόδειξη για τις υποψίες που είχα».

Μοθωναίος και Σκορδά

«Όταν διάβασα την καταγγελία που βγήκε πρόσφατα, έκανα εμετό»

Ο Δημήτρης Μοθωναίος, όπως ήταν φυσικό, τόνισε πως οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης στον χώρο του θεάματος επανέφεραν στη μνήμη του όσα έχει βιώσει.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός δήλωσε: «Όταν διάβασα την καταγγελία που βγήκε πρόσφατα, έκανα εμετό. Δεν χωράει το μυαλό μου το μέγεθος της κτηνωδίας. Το 2017 είχα τρεις προτάσεις για θέατρο και προσπαθούσα να ζυγίσω ποιος από αυτούς είναι λιγότερο κακοποιητικός».

«Κουβαλάω πάνω μου την ενοχή όλων των ανθρώπων και δεν μου αντιστοιχεί»

Εμφανώς συγκινημένος κατέληξε λέγοντας: «Καθημερινά ξυπνάω και κάνω μια άσκηση με αναπνοές, που λέω στον εαυτό μου ότι αξίζω. Κουβαλάω πάνω μου την ενοχή όλων των ανθρώπων και δεν μου αντιστοιχεί» και αμέσως μετά ξέσπασε σε κλάματα.

Δείτε την καθηλωτική εξομολόγηση του ηθοποιού:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM