Φιλιππίδου: «Το #metoo έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν»

Σοφία Φιλιππίδου
© NDP

Η γνωστή ηθοποιός Σοφία Φιλιππίδου μίλησε στη Δανάη Μπάρκα για το ελληνικό κίνημα #metoo, αναφέροντας πως θα έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν.

Παράλληλα, δήλωσε πως έχει δεχθεί και εκείνη κακοποιητικές συμπεριφορές, τις οποίες προσπάθησε να τις βάλει μέσα στην τέχνη της, καθώς αισθάνεται αμήχανα να μιλάει γι' αυτές.

«Ηρωικό πράγμα να μιλάει κάποιος για την κακοποίηση που υπέστη»

«Το #metoo είναι κίνημα για το οποίο πρέπει να μιλάμε. Έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια πριν. Δυστυχώς έσκασε στον χώρο μας και στον αθλητισμό. Οφείλουμε συγχαρητήρια σε όσους μίλησαν. Είναι ήρωες. Πρέπει να τους στηρίζουμε και να τους ενθαρρύνουμε. Ηρωικό πράγμα να μιλάει κάποιος για την κακοποίηση ή τον βιασμό που υπέστη.

Σοφία Φιλιππίδου
© Mega Tv

Δέχθηκα στη ζωή μου από μικρό παιδί και αργότερα στο χώρο μου, κάτι που θα λέγαμε κακοποίηση, έχω αναφερθεί στα κείμενά μου και στο βιβλίο μου. Δεν θέλω να τα δίνω στο πιάτο. Μ’ αρέσει να τα κάνω τέχνη. Αν ανατρέξετε σε κείμενα ή συνεντεύξεις μου, αναφέρομαι σε κακοποιητικές συμπεριφορές που υπέστην, σε bullying. Μου φέρνει αμηχανία να μιλάω για αυτά. Έκανα τόσα πράγματα επαγγελματικά που είναι άδικο να σταθώ στο πόσο δύσκολο είναι να σταθεί στον χώρο αυτό.

Από την μεριά μου, πολλές φορές βάζω τον εαυτό μου στη θέση του κακοποιητή μου. Δεν γνωρίζουμε γιατί κάποιος κακοποιεί ή κάνει bullying. Κατάφερα από αυτό που έπαθα να κάνω τέχνη. Πάει να πει ότι τα επεξεργάστηκα, τα θεώρησα κομμάτι της δουλειάς μου, και μέσα από αυτά να πάω πιο πέρα από αυτά. Καλύτερα να μιλάω για αυτά που έκανα επαγγελματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σοφία Φιλιππίδου.

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα