Eurovision 2021 - Γαλλία: Ζητά διαφάνεια, αλλά δεν θα υποβάλει ένσταση

Eurovision Ιταλία Γαλλία
© EBU

Η Γαλλία ζήτησε σήμερα «απόλυτη διαφάνεια» στη διαμάχη αναφορικά με τον τραγουδιστή του ιταλικού συγκροτήματος Mâneskin, που κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γαλλίδα Μπαρμπαρά Πραβί, αλλά δεν θα προχωρήσει σε ένσταση.

Ο Νταμιάνο Νταβίντ δέχτηκε να υποβληθεί σε τεστ για χρήση ναρκωτικών μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο φαίνεται να σκύβει και να ακουμπά το τραπέζι μπροστά του με τη μύτη του, ενώ διεξαγόταν ο διαγωνισμός το Σάββατο το βράδυ στο Ρότερνταμ, μια κίνηση που σε κάποιους δημιούργησε την εντύπωση ότι έκανε χρήση κοκαΐνης.

«Νομίζω ότι πρέπει να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια» δήλωσε ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η διοργανώτρια της ψηφοφορίας, «θα λάβει μέτρα εάν κριθεί απαραίτητο» δήλωσε ο ίδιος. «Τεστ, εάν υπάρχει πρόβλημα, κυρώσεις. Και εάν δεν υπάρχει πρόβλημα, τόσο το καλύτερο και θα αναγνωρίσουμε αυτή την όμορφη νίκη» δήλωσε.

«Προβλέπονται μέτρα κυρώσεων, έως και πιθανή ακύρωση στην περίπτωση προβλήματος» υπογράμμισε ο Γάλλος υφυπουργός.

Ο τραγουδιστής πρέπει να υποβληθεί σε τεστ κατά την επιστροφή του στην Ιταλία, σήμερα ή αύριο, με τα αποτελέσματα να εκδίδονται εντός 48 ωρών, δήλωσε ο Κλεμάν Μπον, που ζήτησε ταχύτερα τεστ γι' αυτό το είδος διαγωνισμού.

«Δεν θέλω να είμαι κακός παίκτης. Χαιρετίζω την Ιταλία, διότι είναι σήμερα η νικήτρια» δήλωσε ο ίδιος, ένθερμος υποστηρικτής της Μπαρμπαρά Πραβί, το Σάββατο το βράδυ από το Ρότερνταμ, όπου παρακολουθούσε την εκδήλωση.

Η Ντελφίν Ερνότ, επικεφαλής του δικτύου France Télévisions που επιβλέπει την αποστολή της χώρας, απέκλεισε από την πλευρά της την υποβολή ένστασης στην περίπτωση θετικού τεστ.

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του τεστ, η Γαλλία δεν έχει σε καμία περίπτωση την πρόθεση να υποβάλει ένσταση» δήλωσε η ίδια στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

«Η ψηφοφορία είναι ξεκάθαρα υπέρ της Ιταλίας. Δεν έκλεψε τη νίκη της, και αυτό είναι που μετράει» πρόσθεσε η ίδια.

Χωρίς ένσταση από τη Γαλλία δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην κατάταξη, ό,τι κι αν συμβεί.

Η Μπαρμπαρά Πραβί, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση με το τραγούδι «Voilà», η καλύτερη κατάταξη της Γαλλίας εδώ και 30 χρόνια, εμφανίστηκε επίσης αποστασιοποιημένη σε ό,τι αφορά τη διαμάχη με τους Ιταλούς. «Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί είναι οι άνθρωποι που ψηφίστηκαν και από το κοινό και από τις επιτροπές. Μπορεί να παίρνουν ναρκωτικά... να φορούν το σλιπάκι τους ανάποδα ή οτιδήποτε… δεν είναι δικό μου πρόβλημα» είπε χθες βράδυ στο δίκτυο France 2.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα