Βρούτσης: Έκτακτη ενίσχυση σε 105.818 συνταξιούχους

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής (29/11) προανήγγειλε έκτακτη ενίσχυση σε 105.818 συνταξιούχους από τη Δευτέρα (30/11) αλλά και την Τρίτη (1/12). Παράλληλα, διευκρίνισε πως οι αλλαγές που προωθούνται βάσει του σχεδίου Πισσαρίδη δεν σκοπεύουν να επιφέρουν ούτε μείωση των συντάξεων, ούτε αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ο Γιάννης Βρούτσης, το πρωί της Κυριακής (29/11) προχώρησε σε δηλώσεις και προανήγγειλε την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης σε 105.818 συνταξιούχους.

Την ίδια ώρα, μίλησε για τις συντάξεις και αν αυτές θα επηρεαστούν από τις αλλαγές που προωθούνται βάσει του σχεδίου Πισσαρίδη. Ο υπουργός εργασίας επισήμανε πως οι αλλαγές αυτές δε πρόκειται να επιφέρουν μείωση στις συντάξεις, αλλά ούτε πρόκειται να αλλάξει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Έκτακτη ενίσχυση για τους συνταξιούχους - Ποιους αφορά

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Βρούτση: «υπήρχε μια εκκρεμότητα, από το Μάιο το 2019, για σημερινούς συνταξιούχους, οι οποίοι δεν πήραν σύνταξη όταν πήραν το προεκλογικό επίδομα του ΣΥΡΙΖΑ».

Και προανήγγειλε: «Αυτοί οι 105.818 συνταξιούχοι θα πάρουν έκτακτη ενίσχυση τη Δευτέρα και την Τρίτη με εμβόλιμη πληρωμή. Όσοι είναι κάτω από τα 500 ευρώ θα πάρουν ακριβώς ισόποσο ποσό με τη σύνταξή τους».

«Θέλω να καθησυχάσω όλο τον κόσμο ‒ Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει»

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω απόλυτα ότι, μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670 του 2020, το Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε να εφαρμόζεται, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε να μεταβληθεί κανένα όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Θέλω να καθησυχάσω όλο τον κόσμο, ότι μπορεί με το νόμο αυτό να κινείται στο πλαίσιο του εργασιακού του βίου χωρίς καμία ανησυχία. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει», σημείωσε ο υπουργός εργασίας.

Ο ίδιος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ συμπλήρωσε αμέσως μετά πως «το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ένα μεταρρυθμιστικό, πολύ σημαντικό και πολύ θετικό σχέδιο».

Για όσους έχουν κατοχυρώσει μέχρι τις 31/12/2021

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μεταβολή ούτε σε όσους έχουν κατοχυρώσει έως 31/12/2021 ηλικία και χρόνια εργασίας.

«Εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις, να υποβάλει τα χαρτιά του, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του συστήματος ΑΤΛΑΣ, για να πάρει τη σύνταξή του σε λίγα δευτερόλεπτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM