Βρούτσης: 24.000 εργαζόμενοι σε αναστολή δεν έχουν υποβάλει τα στοιχεία τους

Για την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων μίλησε ο υπουργός Εργασίας στο τηλεοπτικό σταθμό του Mega

«Σήμερα που κουβεντιάζουμε είναι στους λογαριασμούς 675.000 εργαζομένων που βγήκαν σε αναστολή το επίδομα Νοεμβρίου. Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας να γίνουν οι καταβολές πριν τα Χριστούγεννα» δήλωσε ο κ. Βρούτσης για τους εργαζόμενους που είχαν τεθεί σε αναστολή τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε πως υπήρχαν 14.700 επιχειρήσεις που είχαν κάνει λάθος στο σύστημα υποβολής των στοιχείων και έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις από τους λογιστές και τώρα καταβάλλονται τα χρήματα.

Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως υπάρχουν περίπου 24.000 εργαζόμενοι που δεν έχουν υποβάλει τα στοιχεία τους στο ΕΡΓΑΝΗ, με αποτέλεσμα να μην έχουν πάρει τα χρήματά τους, αλλά ο ίδιος τόνισε πως δεν έχει λήξει καμιά προθεσμία και μπορούν ακόμα και τώρα να δηλώσουν τα στοιχεία τους.

Πότε θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων 

Μάλιστα ο υπουργός ξεκαθάρισε την κατάσταση για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων από το κράτος και τις επιχειρήσεις και τόνισε ότι η καταβολή του δώρου που αναλογεί στο κράτος ξεκινά από τις 21 Δεκεμβρίου και πως η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε αναστολή θα έχουν λάβει στις 21 Δεκεμβρίου το μεγαλύτερο ποσοστό του δώρου τους.

Ο Γιάννης Βρούτσης εκτίμησε ότι και τον Δεκέμβριο ο αριθμός των εργαζομένων σε αναστολή θα είναι και πάλι περίπου 675.000.

Τι ισχύει για τα αναδρομικά και τους κληρονόμους με τα δικαιολογητικά

«Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα πάρουμε το πρώτο κύμα των αιτήσεων που αν έχουν συμπληρωθεί θα πληρωθούν εντός του μήνα» δήλωσε ο κ. Βρούτσης για την καταβολή των πρώτων αναδρομικών σε κληρονόμους. Αναφορικά με τις συντάξεις ο υπουργός δήλωσε πως «όσοι έχουν 30 χρόνια και πάνω στο χώρο εργασίας θα απολαμβάνουν μια υψηλότερη και ανταποδοτικότερη σύνταξη» μιλώντας για τους νέους συνταξιούχους που βγήκαν σε σύνταξη μετά το ν. Κατρούγκαλου.

«Μέχρι το τέλος του 2021 η παθογένεια 50 ετών που υπάρχει στην Ελλάδα στο ασφαλιστικό μας σύστημα θα τελειώσει και θα έχουν αποδοθεί όλες οι εκκρεμείς συντάξεις» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM