Έκτακτο επίδομα σε μαθητευόμενους ΔΙΕΚ και ΕΠΑΛ

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε νωρίτερα την καταβολή έκτακτου επιδόματος, ύψους 700 ευρώ, για τους μαθητευόμενους των ΕΠΑΛ και των δημόσιων ΙΕΚ

Έκτακτο επίδομα ύψους 700 ευρώ πρόκειται να δοθεί σε μαθητευόμενους των ΕΠΑΛ και των δημόσιων ΙΕΚ, όπως ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως.

Ποιους αφορά

Πιο συγκεκριμένα, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αναμένεται να δοθεί σε 2.945 μαθητευόμενους του Μεταλυκειακού έτους - Τάξη Μαθητείας Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), οι οποίοι ήταν ενεργοί κατά την έναρξη ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19, με απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κατ’ εφαρμογή του νόμου 4692/2020, το συγκεκριμένο ποσό δίνεται για το χρονικό διάστημα από την έναρξη της επιβολής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών κάθε τύπου και βαθμού, δηλαδή από τις 11/3/2020, μέχρι την επαναλειτουργία τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου για ακόμη 374 μαθητευόμενους.

Το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο των προγραμμάτων ολοκληρώθηκε κανονικά, με την αναστολή των έκτακτων μέτρων, με ισόχρονη παράταση των συμβάσεων μαθητείας αλλά και του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της μάθησης στην εκπαιδευτική δομή.

Όσα δήλωσε η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας είπε χαρακτηριστικά:

«Εν μέσω της πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που διανύουμε και η οποία έχει επιφέρει σημαντικές συνέπειες σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας, ενισχύουμε οικονομικά τους μαθητευόμενους από ΕΠΑΛ και ΙΕΚ. Τα σχήματα μαθητείας επηρεάστηκαν σημαντικά από την πανδημία πανευρωπαϊκά. Αναλάβαμε πρωτοβουλία για την ενίσχυση των μαθητευόμενων τη δύσκολη αυτή περίοδο, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία αλλά και τη δυνατότητα οι μαθητευόμενοι να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα μάθησης με αξιοπιστία. Φροντίσαμε η έκτακτη ενίσχυση να χρηματοδοτηθεί από ενωσιακούς πόρους, χωρίς επιβάρυνση της καταβολής με γραφειοκρατικές διαδικασίες. Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, στηρίζουμε έμπρακτα τη μαθητεία».

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM