Αεροδρόμια: Ανοδική τάση μετά από 14 μήνες

Αεροδρόμιο Αθηνών
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ενθαρρυντικά είναι για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες τα στοιχεία για τη διακίνηση των επιβατών στα αεροδρόμια της χώρας. Παρότι η κατάσταση παραμένει αρκετά μακριά από τα προ κορονοϊού επίπεδα, μια είδηση σήμερα φέρνει σημάδια ελπίδας για την ελληνική οικονομία.

Τον Απρίλιο του 2021 αποτυπώνεται ανοδική τάση στις αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ωστόσο ο αριθμός των επιβατών το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου ανέρχεται περίπου σε 1,6 δις μειωμένος σε σχέση με τα 5,4 δις το περσινό τετράμηνο. Οι πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας αν και ξεπέρασαν τις 40.000 από τις οποίες τα ¾ αφορούν πτήσεις εσωτερικού και μόνο το ¼ αφορά πτήσεις εξωτερικού, παρουσιάζουν πτώση σε σχέση με τις 66.160 πτήσεις το 2020.

Αφίξεις άνθρωπων στο αεροδρόμιο
EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Θετικά σημάδια τον Απρίλιο

Τα δεδομένα για τον Απρίλιο του 2021 δείχνουν να υπάρχει μια ανοδική πορεία αφίξεων σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, καθώς η Ελλάδα ξεκίνησε να δέχεται από ορισμένες χώρες ταξιδιώτες χωρίς καραντίνα, με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, ενώ το Απρίλιο του 2020 υπήρχε το καθολικό lockdown. Ο αριθμός των πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού είναι λίγο πιο πάνω από τις 12.000, καταγράφοντας σημαντική άνοδο σε σχέση με πέρυσι.

Φέτος τα στοιχεία δείχνουν βελτιωμένα σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο, ωστόσο οι αφίξεις των επιβατών εξωτερικού παρουσιάζουν μείωση 83,8% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019 μια περίοδο κατά την οποία δεν υπήρχε η νόσος Covid-19, αλλά και οι περιορισμοί στις πτήσεις.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα