Bloomberg: Διατήρηση του ρυθμού αγορών των ομολόγων

EKT
EUROKINISSI

Την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, για την περαιτέρω στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, αναμένεται να αποφασίσει το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η ΕΚΤ αναμένεται να παρατείνει τον αυξημένο ρυθμό αγοράς ομολόγων που εφαρμόζει εδώ και μήνες, στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω της πανδημίας.

Οι HSBC Holdings Plc, UBS Group AG και ABN Amro Bank NV είναι μεταξύ αυτών που περιμένουν το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας να αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή της στις 10 Ιουνίου την παράταση του υφιστάμενου ρυθμού των αγορών.

Bloomberg
Facebook

Tην εκτίμηση ότι οι αγορές θα παραμείνουν στα 85 δισ. ευρώ περίπου κάθε μήνα για το τρίτο τρίμηνο κάνει η Bloomberg Economics.

Η εκτίμηση αυτή ακολουθεί ένα μπαράζ δηλώσεων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ΕΚΤ εναντίον μιας απόφασης για μείωση των αγορών, με την ίδια την πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει την προηγούμενη εβδομάδα ότι είναι πολύ νωρίς για την περιστολή των αγορών. 

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει οδηγήσει σε σημαντική αποκλιμάκωση των κρατικών ομολόγων, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, μετά τις πληροφορίες για επέκτασή του που σχεδιάζει το ΔΣ της ΕΚΤ. Συγκεκριμένα, το ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο 0,83% και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κινείται στο 0,116%.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα