ΑΑΔΕ: Η τεχνητή νοημοσύνη στη φορολογία

ΑΑΔΕ
EUROKINISSI

Το πλάνο αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης από την ΑΑΔΕ ανέπτυξε ο διοικητής της Αρχής Γ. Πιτσιλής ανοίγοντας χθες τις εργασίες του 1ου Digital Enterprise Transformation Conference.

Ο κ. Πιτσιλής, αναφερόμενος στη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω σειράς νέων εφαρμογών και της πλατφόρμας myData, η οποία βρίσκεται σε πλήρη λειτουργική ετοιμότητα, δήλωσε ότι προετοιμάζεται η νέα γενιά εφαρμογών της Αρχής.

Θα βασίζεται σε δομές και «εργαλεία» τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να είναι δυνατή η εξατομικευμένη αντιμετώπιση των επιχειρήσεων και των φορολογουμένων με βάση τα ειδικά χαρακτηριστικά τους και όχι με «οριζόντιες» πρακτικές, όπως γινόταν στο παρελθόν.

«Η νέα γενιά εφαρμογών της ΑΑΔΕ θα μας επιτρέψει να φέρουμε την επιχείρηση και τον πολίτη στο επίκεντρο μιας πολύ πιο δίκαιης φορολογικής πολιτικής, η οποία θα κατανέμει τα φορολογικά βάρη ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός. Έτσι αναδεικνύουμε τις αρχές της Φορολογικής Δικαιοσύνης στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής που συμβαδίζει και συγκλίνει με τις αρχές της ευρωπαϊκής πολιτικής» τόνισε.

Πιτσιλής
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των περιορισμών της πανδημίας στις μετακινήσεις των πολιτών για να επισπευσθεί η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής, τονίζοντας πως «η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας ξεκίνησε πριν από το ξέσπασμα της κρίσης και μας διασφάλισε ισχυρές ψηφιακές υποδομές για να διευρύνουμε, εμπλουτίσουμε και αυξήσουμε τον αριθμό των ψηφιακών μας υπηρεσιών σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους».

Η ΑΑΔΕ, εκτός από την πλατφόρμα myData, σύμφωνα με τις αναφορές του κ. Πιτσιλή στο πλαίσιο του 1ου Digital Enterprise Transformation Conference, είναι έτοιμη να παρουσιάσει νέες ψηφιακές εφαρμογές στους τομείς του Κτηματολογίου, στα έγγραφα που χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι, στις εφαρμογές του egov.gr, στη διαλειτουργικότητα με το cloud της Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, τη συνεργασία της οποίας εξήρε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Οι ψηφιακές εργασίες του 1ου Digital Enterprise Transformation Conference ολοκληρώνονται σήμερα, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Γεωργίου Στύλιου, των γενικών γραμματέων Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, Αθανάσιου Στάβερη Πολυκαλά, Φώτη Κουρμούση και ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης, επιχειρήσεων και φορέων.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα