Χαρδαλιάς: Διευκρινίσεις για τη μετακίνηση των πολιτών και τη χρήση μάσκας

Διευκρινίσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας και τη χρήση της προστατευτικής μάσκας έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αρχικά, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε για την έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα μας πως «η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Πρέπει να υπάρχει πιστή τήρηση των μέτρων»

Παράλληλα, ο υφυπουργός προέβη σε διευκρινίσεις σχετικά με την μετακίνηση των πολιτών κατά την διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις περιοχές επιπέδου 3 και 4:

  • Οι δημοσιογράφοι μετακινούνται όπως μετακινούνταν και στο πρώτο Lockdown, δηλαδή με δημοσιογραφική ταυτότητα και βεβαίωση εργοδότη.
  • Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να προσκομίζουν ταυτότητα και βεβαίωση κίνησης που θα βρουν στο apografi.gov.gr. και κατ εξαίρεση με βεβαίωση από τον προϊστάμενο,
  • Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη -γνησιότητα επικυρώνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου-.
  • Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους όπως ελεύθερων επαγγελματιών επιτηδευματιών, απασχολούμενων, συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Επιπλέον, αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε πως από αυτή εξαιρούνται οι οδηγοί αυτοκινήτων είτε μόνοι τους είτε με συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού επιβάτες, οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM