Δρίτσας - Διευκρινιστική ανακοίνωση για το «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν»

Τι αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ο βουλευτής Α' Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Θοδωρής Δρίτσας

Με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Α' Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Θοδωρής Δρίτσας, θέλησε να διευκρινίσει τι εννοούσε με τη δήλωσή του «Κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», μιλώντας στο Κανάλι Ένα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δρίτσας αναφέρει: «Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψή μου, ότι για μία ακόμη φορά η ΝΔ παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου».

«Αναφερόμουν στην Ελληνική Δημοκρατία»

«Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι "κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν" αναφερόταν στην Ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».

Νέα Δημοκρατία: «Aνεπίτρεπτες οι δηλώσεις Δρίτσα»

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «απαράδεκτες» δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., Θοδωρή Δρίτσα.

Ειδικότερα, η ΝΔ θεωρεί πως «οι σημερινές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ (Κανάλι Ένα) ότι "κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη" προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει».

Κατά τη Νέα Δημοκρατία, οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα είναι «ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM