Το restart της οικονομίας φέρνει ανασχηματισμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ανασχηματισμό μέσα στον Ιούνιο μελετά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς εκτιμά ότι με την πολιτική αυτή κίνηση θα στείλει το μήνυμα στην κοινωνία για το νέο ξεκίνημα που επιχειρεί η κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα θα βάλει και τις βάσεις για τη σωστή και γρήγορη αξιοποίηση των 32 δισ. ευρώ που θα έρθουν από τις Βρυξέλλες μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ανασχηματισμό που μελετά έχει ως κύριο στόχο να δημιουργηθεί ένα σχήμα μέσα από το οποίο θα μπορούν να διοχετευτούν στην οικονομία αλλά και στην αγορά τα 32 δισ. ευρώ που θα αρχίσει να καταβάλει από τον Ιούλιο η Ε.Ε. μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Να σημειωθεί ότι το κονδύλι αυτό μπορεί να φτάσει τα 57 δισ. ευρώ με ενισχύσεις από το ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους. 

Το νέο σχήμα που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το «τρέξει» ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος θα έχει ηγετικό ρόλο και στο θέμα του συντονισμού των υπουργείων. Θα λογοδοτεί μόνο στον πρωθυπουργό και θα έχει στενή συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να λύνονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο τα όποια διαδικαστικά προβλήματα παρουσιάζονται. 

Θεόδωρος Σκυλακάκης στο βήμα της Βουλής
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKINISSI)

Τέλος οι… μεταγραφές

Οι πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον αναφέρουν ότι τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Βουλευτές του κόμματος θα υπουργοποιηθούν, ενώ όσοι εξωκοινοβουλευτικοί δραστηριοποιηθούν θα προέρχονται από το κυβερνών κόμμα. Με αυτόν τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατευνάσει τις όποιες αντιδράσεις έχουν σημειωθεί για το γεγονός ότι αξιοποιεί πρόσωπα προερχόμενα από άλλες πολιτικές παρατάξεις, με έμφαση το ΚΙΝΑΛ. 

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα με την κίνηση αυτή, θα στείλει και το μήνυμα προς τη βάση του κόμματος ότι η περίοδος των… μεταγραφών τελείωσε για την κυβέρνηση. Νέες «μεταγραφές», αν υπάρξουν, θα γίνουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η οποία, όμως, θα αργήσει. Προς το παρόν, η Νέα Δημοκρατία θα βαδίσει με το δικό της κεφάλαιο σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα