Μηνυτήρια αναφορά Πολάκη σε Νικολάου για τουλάχιστον 40 αναθέσεις

Παύλος Πολάκης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Κόκκινο, προανήγγειλλε πως ετοιμάζει μηνυτήρια αναφορά προς τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. 

Παύλος Πολάκης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως δήλωσε ο Παύλος Πολάκης, ετοιμάζεται να ενημερώσει την Εισαγγελία Αθηνών για  40 περίπου απευθείας αναθέσεις που έχει συνάψει η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Νικολάου.

«Αγόρασαν ακόμα και από τον ίδιο αμφιλεγόμενο προμηθευτή, κατάφεραν να αγοράσουν μέσα ατομικής προστασίας και υγειονομικό υλικό μέχρι και σε υπερτριπλάσια τιμή»

«Η ΝΔ εργαλειοποίησε την πανδημία νομοθετώντας μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, το δικαίωμα απ’ ευθείας αναθέσεων εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος, εκτινάσσοντας στα ύψη την διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος».

«Πέρα από την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, μας κοροϊδεύουν ξεκάθαρα», είπε ο κ Πολάκης, στηλιτεύοντας την προμήθεια υγειονομικού υλικού από αμφισβητήσιμους προμηθευτές που άλλαξαν τον κύκλο των δραστηριοτήτων τους προκειμένου να αναλάβουν την δουλειά.

Παύλος Πολάκης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Πρόκειται για το επιτελικό κράτος στα καλύτερα του. Αγόρασαν ακόμα και από τον ίδιο αμφιλεγόμενο προμηθευτή, κατάφεραν να αγοράσουν μέσα ατομικής προστασίας και υγειονομικό υλικό μέχρι και σε υπερτριπλάσια τιμή κι όλο αυτό με τον μανδύα της εξυπηρέτησης των επειγουσών αναγκών της πανδημίας», ανέφερε.

Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας

Ο τ. αν. υπουργός Υγείας καταλόγισε εγκληματικές ευθύνες στη κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

 

«Εγκληματούν. Είναι αδιανόητο, έχουμε την θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα αλλά δεν μπορούμε να τη δώσουμε στους ασθενείς»

 

Κατηγόρησε επίσης την επιτροπή των λοιμωξιωλόγων ότι κωφεύει στο αίτημα για έγκριση των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα.

«Εγκληματούν γιατί από τους 104 θανάτους που είχαμε εχθές, τουλάχιστον 40 θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν τους χορηγούνταν θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα. Είναι αδιανόητο, έχουμε την θεραπεία αλλά δεν μπορούμε να τη δώσουμε στους ασθενείς» είπε χαρακτηριστικά.

Παύλος Πολάκης
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι «την ώρα που έχουμε 100 ανθρώπους διασωληνωμένους καθημερινά εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση έχει ποντάρει τα πάντα στην αλλαγή του καιρού και στην άνοδο της θερμοκρασίας που θα επέλθει από την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, γιατί δεν θέλει να μείνει μόνιμη υποδομή στο σύστημα υγείας. Που είναι οι ιδιώτες στην κρίση;»