ΣΥΡΙΖΑ: Με σταθμό την απεργία της 6ης Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Θέση μάχης  έχει πάρει από την πρώτη στιγμή των διαρροών του εργασιακού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει πρωταρχικό πολιτικό στόχο την ανατροπή των σχεδίων τη κυβέρνησης, για κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, μέσα από το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. 

Το κείμενο της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή χαρακτηρίζει "Μητέρα των Μαχών" την πολιτική μάχη για να μην ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο, ενώ μεταξύ άλλων τονίζει πως «η εργασία αποτελεί πεδίο που αναδεικνύεται με σαφήνεια η διαχωριστική γραμμή με τον νεοφιλελευθερισμό και τη δεξιά πολιτική. Αποτελεί πεδίο μάχης ιδεών, πολιτικών και συμφερόντων ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετους κόσμους και αντιλήψεις, πεδίο ταξικού αγώνα».

Αλέξης Τσίπρας
ΠΗΓΗ: EUROKINISSI

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου  είναι η μείωση των μισθών και η επαναφορά του μοντέλου απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να στηρίξει με ουσιαστικά μέτρα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το σίγουρο είναι πως η εφαρμογή αυτού του σχεδίου, θα επιφέρει άμεση  εκτόξευση της ύφεσης, λουκέτα, έκρηξη απολύσεων και ανεργίας.

Αύριο η μεγάλη συζήτηση με τους συνδικαλιστές

Αύριο Μ. Τρίτη,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα συμμετάσχει σε εκδήλωση, με τη συμμετοχή πάνω από 500  εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων και εργατικών κέντρων από όλες τις παρατάξεις και από όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται και οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος για τα εργασιακά, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε μεγάλη εκδήλωση στα πρότυπα αυτών για το νέο ΕΣΥ και το σχέδιο βιώσιμης επανεκκίνησης της οικονομίας.

ΣΥΡΙΖΑ
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στις επάλξεις οι κομματικές οργανώσεις

Πυρετωδώς δουλεύουν και οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε όλη την Ελλάδα. Ήδη οι Νομαρχιακές Επιτροπές έχουν έτοιμο το σχέδιο δράσης, με μοίρασμα ενημερωτικού υλικού σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε γειτονιές και κεντρικά σημεία των πόλεων, διαδικτυακές ενημερωτικές συζητήσεις με φορείς, με κεντρικό στόχο τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 6 του Μάη.