Τηλεδιάσκεψη Κουτσούμπα με το ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Κουτσούμπας Δημήτρης
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ)

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.).

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Κατσώτης και ο υποναύαρχος ε.α. Γιάννης Ντουνιαδάκης, ενώ συντόνιζε ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντισυνταγματάρχης ε.α, Νίκος Παπαναστάσης. Εκ μέρους της ΠΟΕΣ συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ Ανέστης Τσουκαράκης και τα μέλη του ΔΣ.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι λαϊκές οικογένειες ως αποτέλεσμα των πολιτικών που διαχρονικά ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις όπως και η σημερινή». Υπογράμμισε ότι «αυτή η επίθεση αλλάζει επίπεδο με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά που ουσιαστικά αποτελεί πολεμικό ανακοινωθέν ενάντια στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

«Ενώ νομοθετούν την παντοδυναμία του μεγάλου εργοδότη η κυβέρνηση με τα διάφορα παπαγαλάκια έχουν βαλθεί να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι είναι για το καλό του η δεκάωρη δουλειά, η μείωση του μισθού, η δουλειά τις Κυριακές, οι νέοι περιορισμοί στη συνδικαλιστική δράση και του δικαιώματος της απεργίας. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν» πρόσθεσε.

«Η σκόπιμη συντήρηση αυτής της ατέρμονης διαδικασίας από πλευράς των κυβερνήσεων και της ευκαιριακής αντιμετώπισης των προβλημάτων με διάφορες αποσπασματικές λύσεις πέραν όλων των άλλων είναι προσβλητική για το ίδιο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων»

Τόνισε πως  «χωρίς διεκδίκηση, χωρίς αγώνα τίποτα δεν κερδίζεται. Τίποτα δεν χαρίζεται» προσθέτοντας «ως κόμμα στηρίζουμε τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, μια πολύ σημαντική κατάκτηση που έγινε με σκληρούς αγώνες, ακόμα και με διώξεις των πρωτοπόρων συνδικαλιστών στρατιωτικών». Ανέφερε οτι «η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για την κατάσταση στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» και έφερε ως παράδειγμα την «πανσπερμία προέλευσης των στελεχών και η ευκαιριακή χωρίς σχέδιο ικανοποίηση βαθμολογικών αιτημάτων μεμονωμένων κατηγοριών προσωπικού».

«Η σκόπιμη συντήρηση αυτής της ατέρμονης διαδικασίας από πλευράς των κυβερνήσεων και της ευκαιριακής αντιμετώπισης των προβλημάτων με διάφορες αποσπασματικές λύσεις πέραν όλων των άλλων είναι προσβλητική για το ίδιο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε.