Κουτσούμπας για φωτιά στην Κορινθία: Φταίνε οι διαχρονικές ανεπάρκειες

Κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στην πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, λέγοντας ότι «για μια ακόμη φορά και πριν καλά καλά ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες πυρκαγιές, που απειλούν και καταστρέφουν φυσικό πλούτο, δασικές εκτάσεις, περιουσίες, και μάλιστα έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Κορινθίας».

«Για μια ακόμη χρονιά ακούμε και τις ίδιες γνωστές δικαιολογίες για τους ανέμους, για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έχει γίνει η καραμέλα όλων των κυβερνήσεων» είπε, προσθέτοντας: «Όχι, κύριοι της κυβέρνησης. Για τη διαχρονική καταστροφή δεν φταίει “το κακό το ριζικό μας, ούτε ο Θεός που μας μισεί”. Φταίνε οι διαχρονικές ανεπάρκειες στους τομείς δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, οι ελλείψεις σε προσωπικό και σύγχρονα μέσα, σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση των δασών και της γης».

«Κάθε χρόνο το ΚΚΕ με παρεμβάσεις, ερωτήσεις, με χίλιους δύο τρόπους επισημαίνει αυτά τα προβλήματα. Απ’ ό,τι φαίνεται, εις ώτα μη ακουόντων, γιατί για τις κυβερνήσεις σας, όλα αυτά τα θεωρείτε, είναι κόστος. Οπότε και τα δάση παραδίδονται στα χέρια των επενδυτών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Πώς το είχε πει ο πρωθυπουργός πέρσι από τον Ερημίτη της Κέρκυρας; “Αφού κάποια στιγμή θα καεί, ας το παραδώσουμε στους ιδιώτες”» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πού ξέρετε, μπορεί μέσα σε αυτά τα επενδυτικά σχέδια να συμπεριληφθούν και ορισμένα από αυτά που προβλέπει το παρόν νομοσχέδιο για την κάνναβη»

 «Μιλώντας σήμερα για τη συγκεκριμένη περιοχή των Γερανείων, είναι γνωστά εδώ και χρόνια τα διάφορα επενδυτικά σχέδια, τα διάφορα συμφέροντα που καραδοκούν και που σίγουρα θα αξιοποιήσουν τέτοιες καταστροφές. Πού ξέρετε, μπορεί μέσα σε αυτά τα επενδυτικά σχέδια να συμπεριληφθούν και ορισμένα από αυτά που προβλέπει το παρόν νομοσχέδιο για την κάνναβη».